Cseh vagy török BL-újonc? • SportTV

Cseh vagy török BL-újonc?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 08. 12:28    
Olvasási idő: < 1 perc

A csehországi Mostban a 3. helyért vívandó mérkőzéssel és a döntővel folytatódik és fejeződik be a BL-selejtező négyes torna, amelynek mindkét találkozóját közvetítjük.

A mosti együttes hazai pályán küzdhet meg első BL-szerepléséért (Fotó: ehfcl.com)

A két elődöntő egyaránt fölényes győzelemmel fejeződött be. A házigazda Baník Most 11–11-es félidő után 28–21-re legyőzte a spanyol Rocasa Gran Canariát, míg a másik ágon a török Kastamonu Belediyesi már a félidőben 9 góllal vezetett (15–6) a szerb ZSORK Jagodina ellen, s végül 31–15-ös sikert aratott.

Ennek megfelelően a harmadik helyért a szerb és a spanyol csapat csap össze – a tét, hogy melyikük kapcsolódik be az  az EHF-kupa selejtezőjének második és melyik a harmadik körébe –, míg a döntőt a hazai Baník vívja a török együttessel. Egyébiránt a döntős két csapatnak van némi nemzetközi kupamúltja. A hétszeres cseh bajnok – jelenleg is címvédő – Most 2011–12-ben a negyeddöntőig jutott, egy évre rá meg is nyerte a harmadik számú kupasorozatnak számító EHF Challenge-kupát. Ugyanabban a szériában a Kastamonu 2016-ban verekedte el magát a döntőig, de ott oda-vissza rendszerű párviadalban vereséget szenvedett éppen a Gran Canariától, amellyel a csehek miatt nem mérkőzhet meg újra.

A minitorna győztesének első számú díja, hogy szerepelhet a BL csoportkörének D-csoportjában, amelyben a címvédő Győri Audi ETO, a szlovén Krim Mercator Ljubljana és a svéd bajnok IK Sävehof mellé kerül negyedikként. Akármelyik együttes győz, először szerepelhet a Bajnokok Liga főtábláján.

Női kézilabda BL-selejtező torna, Most. Sport2 13:30 Rocasa Gran Canaria–ZSORK Jagodina a 3. helyért (kommentátor: Haraszti Ádám, szakértő: Pásztor István); Sport2 16:00  DHK Baník Most–Kastamonu Belediyesi GSK döntő (kommentátor: Haraszti Ádám, szakértő: Tóth Tímea)