Lewandowski és a tökéletes tizenegyes titka • SportTV

Lewandowski és a tökéletes tizenegyes titka

2019. 09. 09. 06:25    
Olvasási idő: < 1 perc

A bundesliga.de szerkesztősége Robert Lewandowski példáján keresztül megmutatja, hogyan is kell tökéletesen végrehajtani egy tizenegyest.

Ha valaki bőven 20 felett elvégzett tizenegyest követően 87,5 százalékos hatékonyságot tud felmutatni, attól már érdemes receptet kérni, miképp is kell tökéletesen végrehajtani a büntetőt. Nos, a bundesliga.de szerkesztősége így tett, és Robert Lewandowskihoz fordult tanácsért.

A lengyel csatár még a 2012-13-as idény 12. fordulójában, a Borussia Dortmund játékosaként a Greuther Fürth ellen lőtte be az első tizenegyesét, a klasszikus módon: egyre gyorsuló nekifutásból esélyt sem adott Max Grünnek. Azóta még (három hiba mellett) 23 jó tizenegyes követte ezt, úgy, hogy közben a mozdulatsort tökéletesítette.

Az „izomból verjük be” módszert követte, hogy nekifutás közben csak a kapust nézte. És az ellenlábas lábának legapróbb mozgása elég volt, hogy megtudja, merre akar elindulni a kapus. Csakhogy ebben az esetben nem fókuszált teljesen a labdára, így előfordult, hogy mellé trafált vagy kapufát lőtt. Így jött a következő, immár tökéletesnek tartott variáció: Lewandowski a nekifutás közben először a kapust nézi, majd egy másodperccel a lövés előtt a labdát. Ráadásul nekifutás közben lassít kicsit, hogy a taktikáját a lehető legjobban kivitelezhesse.

Ebben az idényben már két mérkőzésen sikerrel is alkalmazta:

Első meccs, első meglepetés

Hiába vezetett a címvédő a második félidőben egy "telefon" is kellett a pontszerzéshez.

Posted by Sport TV on Sunday, August 18, 2019

Sima Bayern-siker Gelsenkirchenben

A münchenieknél Lewandowski triplázott a Schalke elleni rangadón.

Posted by Sport TV on Sunday, August 25, 2019

A Sport TV élőben követi nyomon a Bundesliga 2019-2020-as idényét.