Új arénában indul a férfi BL • SportTV

Új arénában indul a férfi BL

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 11. 07:49    
Olvasási idő: < 1 perc

A visszaszámlálás befejeződött: szerdán délután megkezdődnek a küzdelmek a férfi Bajnokok Ligájában is a C-csoport „északi rangadójával”.

A Cocks új arénájának megnyitását első BL-meccsgyőzelmével ünnepelné (Fotő: ehfcl.com)

A találkozón a finn bajnok Cocks fogadja a svéd aranyérmes IK Sävehofot. A 11-szeres bajnok – a legutóbbi hetet sorozatban nyerte meg – hazai együttes pályaavatót tart Riihimäkiben, új csarnokában, a Cocks Arenában ez lesz az első tétmérkőzése, mert bajnokit még nem játszott itt. A gárda első BL-mérkőzésgyőzelmének megszerzésére készül, mert ugyan 7 BL-meccset már lejátszott az elmúlt kiírásban, de nyernie egyszer sem sikerült. Kerete jelentőan felfrissült a holtszezonban, négy új távozóval és hat érkezővel, köztük a finn szinten klasszis játékosnak számító Nico Rönnberggel és Teemu Tamminennel.
A svéd bajnok (klubjának női csapata a Győri ETO csoporttársa) hét esztendő után tér vissza a nemzetközi klubtornák csúcsszintjére. Legutóbbi bajnoki címét is akkor, 2012-ben nyerte meg. Helyzetét nehezíti, hogy játékos-edzője Jonas Larholm a múlt héten elhagyta az egyesületet, személyes okokra hivatkozva. A szakmai irányítást edzői trió vette át, Emil Berggren, Kristian Berndsson, Peter Möller összetételben. A szakvezető hármas első mérkőzésén 27–22-re nyert hazai pályán az Eskilstuna ellen, négy napra rá viszont alulmaradt 28–23-ra a legutóbbi bajnoki döntőben általa páros mérkőzésen 3–2-re legyőzött Alingsasszal szemben.

Férfi kézilabda BL, C-csoportmérkőzés. Sport1 18:00 Riihimäki Cocks–IK Sävehof (kommentátor: Bartha Zoltán, szakértő: Borsos Attila)