A hármas versenyfutás a Sport2-n (is) folytatódik • SportTV

A hármas versenyfutás a Sport2-n (is) folytatódik

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 28. 11:51    
Olvasási idő: 2 perc

A Bundesliga salátástáljáért versengő nagy trió mindhárom tagja szombaton lép pályára a német bajnokság élvonalában. Közülük a második Bayern és a harmadik Dortmund mérkőzését élőben, teljes terjedelmében közvetítjük, a listavezető Lipcse mérkőzéséről pedig a kettő között, szűk félórás összefoglalóban tudósítunk. Képernyőre kerül még a Liga NOS és a Süperlig egy-egy találkozója is – felvételről.

Egy Lewandowski-gól az eddigi négyből a Paderborn ellen. Ezt a lengyel válogatott center a két csapat tavaly februári, 6–0-s vendéggyőzelemmel végződő kupatalálkozóján lőtte, csapata második góljaként (Fotó: Getty Images)

PADERBORN–BAYERN

A Paderborn története során ötödször – a Bundesligában harmadszor – fut ki a pályára a német rekordbajnok és -kupagyőztes ellen. Eddig nem túl sok sikerélménye volt a kiscsapatnak, az eddigi négy meccset – két-két DFB-kupa és bajnoki – egyaránt elvesztette, mindössze 1 gólt ért el, ugyanakkor 21-et kapott összesen a bajoroktól a két csapat első, 2001-es kupatalálkozója óta.
A jelenleg mindössze 1 ponttal sereghajtó hazaiak mestere, Steffen Baumgart esetleg csapata védősorán változtat. Schonlau felépült lábsérüléséből, a kispadra már leülhet. Kilian formája is egyre javul rehabilitációja során. Egyikük vagy talán mindkettő is alternatívája a gyengélkedő Strohdiek, Hünemeier belsővédőkettősnek.
A Bayernben Hernández foglalhatja el a balhátvéd pozícióját. Ha Kimmichet Niko Kovac mégis a „hatos” pozíciójában szerepelteti, Boateng kerülhet a védősorba, estleg Süle helyén. Perisic elkapta az influenzát, ezért nem bevethető. A horvát mesternek gondolnia kell az erők megosztására is, hiszen kedden kemény BL-csata vár a csapatra az előző kiírás vesztesen rajtoló döntőse, a Tottenham ellen Londonban.

Kapcsolódó

Paderborn–Bayern örökmérleg

Az összes tétmérkőzésen: 4 mérkőzés–0–0 Paderborn-győzelem és döntetlen, 4 Bayern-győzelem/1–21-es gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: 2–0–0–2/0–10
Paderbornban: 3–0–0–3/1–17. Paderbornban a Bundesligában: 1–0–0–1/0–6
A párharc legeredményesebbjei (összes mérkőzés): Krzysztof Karpowicz 1 gól, illetve Robert Lewandowski 3 mérk.–4 gól–0 lap

DORTMUND–WERDER

Axel Witsel és Nuri Sahin a tavaly decemberi bajnoki után újra összecsaphat a Signal Iduna Parkban, hiszen a török válogatott védő visszatér a Werder védelmébe  (Fotó: Getty Images)

A Bundesliga egyik legnagyobb múltú párosításának újabb mérkőzése következik a Signal Iduna Parkban. A két csapat 110. tétmérkőzését vívja, ebből 103-adszor találkozik az élvonalban. Ebben a naptári évben másodszor mérkőznek meg Dortmundban, először februárban a kupanyolcaddöntőben csaptak össze, s akkor meglepő, 4–2-es vendégsiker született. Tavaszi bajnokijukon Brémában pedig egy 2–2-es remire tellett az erejükből.
A BVB-ben Hummels izomproblémái elmúltával újra pályára léphet a kezdőben. Ha mégsem, Zagadou helyettesítheti, aki Frankfurtban is beszállt helyette az utolsó félórára. Mivel sűrített a program – szerdán Prágában a Slaviánál vizitál az együttes a BL-ben – lehet, hogy az utóbbi időben állandó kezdő Alcácer „gólelőkészítő helyén”, a kispadon kezd, Götze pedig a nyitó sípszónál lesz a pályán.
A Brémában Nuri Sahin sárga lapos eltiltása letöltése után visszatérhet a védelem tengelyébe. A két Eggenstein fivér egyike, Johannes valószínűleg a kispadra szorul, mert Kohfeldt mester bizalmat szavaz az albánból koszovói válogatottá lett Milot Rashicának a támadóduóban.

A két élő meccs között megmutatjuk, mire ment a listavezető RB Leipzig az eddig kiválóan teljesítő, a forduló előtt a táblázaton 5. Schalkéval. A kéz csaoat eddig 6 tétmeccset váltott, mind a félticatit a Bundesligában játszották, lipcsei szempontból 3–2–1-es mérleggel. A Red Bull Arenában kétszer az RBK létszer nyert, a legutóbbi találkozójuk  azonban gól nélküli döntetlennel végződött tavaly októberben.

Kapcsolódó

Dortmund–Werder örökmérleg

Az összes tétmérkőzésen: 109 mérkőzés–47 Dortmund-győzelem–18 döntetlen–44 Werder-győzelem/178–179-es gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: 102–43–18–41/163–168
Dortmundban: 56–35–9–12/104–68. Dortmundban a Bundesligában: 51–32–9–10/92–61
A párharc legeredményesebbjei (összes mérkőzés): Marco Reus 12 mérk.–9 gól–0 lap, ill. Claudio Pizarro 14 mérk.–7 gól–1 lap

BUNDESLIGA, 6. forduló. Sport2 15:30 SC Paderborn 07–FC Bayern München (kommentátor: Fülöp László); Sport2 17:30  RasenBall Leipzig–FC Schalke 04  (összefoglaló, felv., kommentátor: Haraszti Ádám); Sport2 18:00  BV Borussia Dortmund–SV Werder Bremen (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); LIGA NOS, 7. forduló. Sport1 21:45  SL Benfica–Vitória Setúbal  (kommentátor: Haraszti Ádám); SÜPERLIG, 6. forduló. Sport2 23:30  Galatasaray SK–Fenerbahce SK (kommentátor: Fülöp László);

Kapcsolódó

Isztambuli örökrangadó a Süperligben

Másik két közvetített bajnokságunkból is mutatunk egy-egy szombati találkozót,
de ezekre a kézilabda-Bundesliga-dömpingben csak felvételről tudunk sort keríteni.
A Liga NOS 7. játéknapjáról a Benfica–Setúbal  találkozó kerül a Sport1 képernyőjére. A bajnokcsapatnak kötelező nyernie, ha lépést akar tartani az élen haladó „újgazdag” Famalicaóval. qmellyel szemben egypontos hátrányban van hat játéknap után.

Isztambulban „örökrangadót” rendeznek a török futball történetének két legeredményesebb klubja, a Galatasaray és a Fenerbahce csap össze. Öt forduló után a Fener áll jobban, 10 ponttal a 2. a bajnoki táblázaton, a  gyengén kezdő, de felzárkózóban lévő bajnok Galata 7 ponttal csak a 7. A két együttesnek ez lesz a 132. (!) tétmérkőzése egymással, ebből 124 volt 1959 óta a bajnoki összecsapás. Bár a Galata a többszörös bajnok (22-szeres, a Fenernek „csak” 19 bajnoki aranya van), a pontvadászatokban az örökmérlegük a kék-sárgák felé billen, 50-szer nyertek a mostani házigazda 33 sikerével szemben. 2010 óta a Galata pályaválasztásával a 10 meccs közül (ezekben volt bajnoki döntő páros mérkőzés egyik mérkőzése is) csak 4 győzelemnek örülhetett a piros-sárgák fanatikus szurkolótábora, a Cim-Bom-Bom, emellett 3-3 remi és Fener-győzelem született. Most is késhegyre menő küzdelem várható, amelyet 23:30-tól tudunk megmutatni a 2-es csatornánkon.