Lewandowski már hatlövetű • SportTV

Lewandowski már hatlövetű

2019. 09. 29. 17:32    
Olvasási idő: < 1 perc

Robert Lewandowski fáradhatatlan, ami a góltermelést illeti: ő a Bundesliga történetében az első játékos, aki már 6 forduló alatt eljut 10 gólig.

Lassan ott tartunk, hogy ahány Bundesliga-forduló, annyi Robert Lewandowski-rekord. Most éppen ő lett a Bundesliga történetének első játékosa, aki már hat kör után elérte a tízgólos határt. A Bayern München lengyel csatára a Paderborn elleni találatával növelte tízre idénybeli bajnoki góljai számát, miután korábban a Herthának kétszer, a Schalkénak háromszor, a Mainznak és az RB Leipzignek egyszer-egyszer, az 1. FC Kölnnek pedig újfent kétszer köszönt be. Erről a Twitteren ő is megemlékezett:

Az öt forduló után kilenc gól még csak csúcsbeállítás volt, hiszen 1967 őszén Peter Meier is ugyanígy állt. „Különleges mutató, a tíz gól már valami. Igaz, lehetett volna több is” – dicsérte csapattársát Joshua Kimmich, utalva arra, hogy a lengyel a hetedik percben az ő passzából az üres kapu mellé helyezett.

Ugyanakkor az nem példátlan, hogy az első hat forduló mindegyikében betalált Lewandowski, erre korábban már Pierre-Emerick Aubameyang is képes volt, ő a 2015-16-os szezon első nyolc körében volt rendre eredményes (összesen 10 alkalommal).

Paderborni gólverseny

A Paderborn többször is megmutatta, sebezhető a Bayern Müncen védelme. De akkor kevés ez, ha a sajátja meg egyenesen átjáróház.

Posted by Sport TV on Sunday, September 29, 2019

A Sport1-en hétfőn 18:30-tól a Bundesliga 6. fordulójának összefoglalóját sugározzuk, majd 19:30-tól élőben jelentkezünk a Germánia című német futballmagazinunkkal.