A bajnoki versenyfutás nálunk (is) folytatódik • SportTV

A bajnoki versenyfutás nálunk (is) folytatódik

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 05. 14:20    
Olvasási idő: 2 perc

A Bundesliga salátástáljáért folyó, hármasnak látszó (a Dortmund apró botlásai ellenére őket tekintjük harmadik bajnokaspiránsnak a Bayern és Laipzig mellett) versenyfutás összes főszereplőjét megmutatjuk szombaton. A bajorok és a lipcseiek – no meg a 3. Freiburg és a 6. Leverkusen mérkőzése teljes egészében a Sport TV csatornáinak képernyőjére kerül, de a BVB meccséről is láthatnak egy szűk egyórás összefoglalót.

Folytatódik-e a Hoffenheim ellen is a Lewandowski-gólfesztivál? (Fotó: Getty Images)

BAYERN–HOFFENHEIM

A rekordbajnok és listavezető hatalmas európai diadalt aratott a héten, jócskán kitömte az előző BL-kiírás döntősét, a Tottenhamet Londonban. Niko Kovac a rotáció híve: a bravúrcsapaton minimum négy helyen változtat a bajnokira. Boateng kimarad, Alaba bordaproblémák miatt lehet, hogy a cserepadra sem tud leülni. Thomas Müller és Perisic viszont a kezdőcsapatban léphet pályára.
A  Hoffenheimben Vogt szereplése erősen kérdéses, ha nem játszhat, Akpoguma vagy Posch kerül a csapatba. Ha Skov esetleg nem játszhat, Sztafilidisz válthatja. A kék-fehérek nincsenek túl jó formában, az elmúlt négy mérkőzésen nyeretlenek (két-két döntetlen és vereség).

Kapcsolódó

Bayern–Hoffenheim örökmérleg

Összesen: 22 mérkőzés, 15 Bayern-győzelem, 5 döntetlen, 2 Hoffenheim-győzelem/ 50–19-es gólkülönbség. A Bundesligában: ugyanez
Münchenben:  4–0–1–3/2–1. Münchenben a Bundesligában: ugyanez
A legjobb gólszerző (minden mérkőzésen): Robert Lewandowski10 mérk.– 7 gól–1 lap, ill. Mark Uth 3–3–0

LEVERKUSEN–LEIPZIG

A Lipcse kis hullámvölgyet él meg, egymás után két vereséget szenvedett el. Az elsővel át kellett adnia a vezető pozícióját a Bundesligában, a másodikkal a remek rajt után tulajdonképpen egyenlő pozícióba került riválisaival a BL-ben. A Bayer ezzel szemben a bajnokságban  az augsburgi 3–0-ával stabilizálta helyét az élcsoportban, a torinói 0–3-mal viszont már korán úgy tűnik, csak az El-ben folytatásét lehet harcban a továbbiakban.
A Bayerben Amiri visszatér a középpályára Lars Bender helyére, aki combsérülést szenvedett a Juve ellen. A középpályássorban Volland középen kezd, Paulinho átkerül a bal oldalra. A lipcsei védelemben Upamecanónak a sérüléséből felépülte után három meccs 8 napon belül túl sok lenne, így Mukiele visszakerül a kezdő együttesbe. A szintén lábadozó Kamplnak még korai volna a játék, ugyanakkor Forsberg helyett Nkunku kerülhet a kezdőbe.
A Leverkusen eddig még sosem verte meg a Leipziget, amely a három egymást követő vereséggel negatív rekordot állítana be. Legutóbb 2018 februárjában kapott ki háromszot sorozatban, két bajnoki és egy Európa-liga találkozón.

Kapcsolódó

Leverkusen–Leipzig örökmérleg

Összesen: 6 mérkőzés, 1 Leverkusen-győzelem, 1 döntetlen, 4 Leipzig-győzelem/10–14-es gólkülönbség. A Bundesligában: ugyanez
Leverkusenben:  3–0–1–2/6–9. Leverkusenben a Bundesligában: ugyanez
A legjobb gólszerző (minden mérkőzésen): Kai Havertz 6 mérk.– 3 gól–0 lap, ill. Emil Forsberg és Yussuf Poulsen 3-3 gól

SCHALKE–KÖLN

A gelsenkircheni gárda a gyenge rajt után sorozatban négy győzelmet aratva a bajnoki táblázat negyedik helyére rakétázott előre. S könnyen meglehet az ötödik sikere is a nyáron kinevezett amerikai edző, David Wagner csapatának, mert szombati ellenfele, a Köln meg vereségből halmozott fel sorozatban négyet, s ezzel az utolsó előtti helyen szerénykedik a tabellán.
A Schalkében Caligiuri lehet, hogy a kispadon ragad, mert Matondo remekelt Lipcsében, az eddigi mellőzött Uth kerülhet be McKennie helyére. Ha Nübel kapus hajlítóizom-problémai lehetetlenné teszik a szereplését, Schubert bemutatkozik a Bundesligában.
A Kölnben két sárga lapos eltiltás változtatja az összeállítást. A büntetését letöltő Ehizibue visszatér a csapatba, ugyanakkor a most lapjai miatt kimaradó Jorge Meré helyett Czichos kezd. Az ék szerepkörében is lehet változás, Modeste helyett Córdoba kezd a kevés pontszerzési eséllyel fellépő kecskések csapatában.

Kapcsolódó

Schalke–Köln örökmérleg

Összesen: 100 mérkőzés, 34 Schalke-győzelem, 22 döntetlen, 44 Köln-győzelem/150–178-as gólkülönbség. A Bundesligában: 84–27–21–36/126–148
Gelsenkirchenben:  50–22–14–14/88–66. Gelsenkirchenben a Bundesligában: 42–18–14–10/74–55
A legjobb gólszerző (minden mérkőzésen): Klaus Fischer 21 mérk.– 9 gól–0 lap, ill. Hannes Löhr  27–15–1

A Bayern mérkőzése és a Vipers–FTC kézilabda BL-mérkőzés között szűk egyórás összefoglalót adunk a Freiburg–Dortmund találkozóról.

BUNDESLIGA, 7. forduló. Sport1 15:30  FC Bayern München–TSG 1899 Hoffenheim (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Petur András, szakértő: Hegyi Iván); Sport2 15:30 Bayer 04 Leverkusen–RasenBall Leipzig (kommentátor: Fülöp László); Sport1 17:30 SC Freiburg–BV Borussia Dortmund (felv., öf., kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); Sport2 18:30 FC Schalke 04–1. FC Köln (kommentátor: Haraszti Ádám)