Kézilabda-sorozat: Folytassa, Győr! • SportTV

Kézilabda-sorozat: Folytassa, Győr!

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 06. 08:51    
Olvasási idő: 2 perc

Lassan mozgásba lendül a női kézilabda BL (hivatalos nevén DELO Womens EHF Champions League) küzdelemsorozata. Bemutatkozik a mezőny összes együttese, közük az ötszörös kupagyőztes, immár kétszeres védő Győri Audi ETO együttese is, amely egy fantasztikus sorozat folytatására készül.

Kati Brattset mmár a második idnben termeli megbítózhatóan a gólokat Győrbn is (Fotó: ehfcl.com)

Huszonöt egymást követő veretlen mérkőzéseb van túl Danyi Gábor együttese, már ami a Bajnokok Ligáját illeti. Ezt a sorozatot szeretné folytatni, amelyhez ha nem is ideális, de kellemes partnerül szolgálhat a svéd IK Sävehof csapata. Igaz, a győrieknek – modhatni szokás szerint – vannak sérült klasszisai, de a játékoskeret olyan bő, hogy ezt még sokkal nagyobb „maródilétszám” mellett is meg tudja oldani a klub.

„A sérülésük utáni rehabilitációjukat töltő játékosaink – Kari Aalvik Grimsbö, Amanda Kurtovic és Veronica Kristiansen – biztosan nem fognak játszani a hétvégi BL-összecsapáson, s nagy valószínűséggel csapatkapitányunkkal, Görbicz Anitával sem számolhatunk, aki jelenleg kezelés alatt áll, ezért elővigyázatosságból kimarad a keretből. Katarina Bulatovics apróbb sérülést szenvedett a válogatott hét alatt, azonban már visszatérhet az edzésbe” – mondta Danyi Gábor vezetőedző a klub honlapjának a csapat ”egészségügyi hiányzóit” firtató kérdésére.
Ők tehát a hiányzók, a győri színekben bemutatkozók közt van viszont a két újonnan szerződtetett francia világklasszis, Beatrice Edwige és Estelle Nze Minko, akikkel a kapus Reynaud-val együtt háromtagúvá bővül a zöld-fehérek „gall kontingense”.

Azért persze lesznek ellenfelek is a pályán… (Fotó: ehf.cl)

Azért persze lesznek ellenfelek is a pályán… (Fotó: ehf.cl)

Az ellenfél egyesülete, az IK Sävehof az egyetlen klub, amelynek női és férfi csapata is szerepel a BL főtábláján. A női együttes a legfiatalabb korátlagú a mezőnyben, többségében hazai játékosokkal, akik közé néhány dán is vegyül. Stílusát tekintve éppoly „rohanós”, mint az Audi ETO, persze kisebb képességű játékosokkal.
Két érdekes apróság. Egyészt az európai szövetség kéri, hogy a szurkolók a Himnuszt ne a mérkőzés előtt, hanem utána énekeljék el, mint a férficsapatok esteében. A másik – ugyancsak idén bevezetett, férfiakra és nőkre is vonatkozó előírás szerint –  a rendező klub facebook-oldalán megtekinthetők a hivatalos meccs utáni sajtótájékozató eseményei is. Persze, addigra a Sport1 nézői már túl lesznek az első  (remélhetően győztes) győri nyilatkozatokon is

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 1. forduló. Sport1 16:30 Győri Audi ETO–IK Sävehof (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pigniczki Krisztina, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 18:45 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András)