Van Gerwennek teljes lett a gyűjteménye • SportTV

Van Gerwennek teljes lett a gyűjteménye

2019. 10. 22. 05:43    
Olvasási idő: < 1 perc

Phil Taylor után második játékosként Michael van Gerwennek lett teljes a gyűjteménye, ami a jelentős PDC-tornadiadalokat illeti. A holland utoljára a Bajnokok Ligája-trófeát tehette a vitrinjébe.

James Wade, Michael Smith, Gary Anderson, Gerwyn Price, Peter Wright.

Az idén vb-döntőt játszó Smith kivételével mindannyian nyertek már major tornát. Azt viszont immár mindannyian elmondhatják magukról, hogy ők voltak Michael van Gerwen áldozatai a 2019-es Bajnokok Ligája-győzelem felé vezető úton. Azon az úton, amelyen a holland mindegyikük ellen 100 feletti átlagot dobált, és azon az úton, amelynek végén MvG elmondhatta magáról: Phil Taylort követően másodikként nyert meg minden nagy tornát a PDC égisze alatt. Mindössze 30 évesen, legyünk őszinték, a Taylor-korszakhoz képest erősebb mezőnyben.

Peter Wrightnak most három meccsnyila volt ellene, de elég volt egyszer megremegnie, és a világelső lecsapott. „Amikor a dupla 12-re dobott, azt gondoltam, itt a vége, de amikor az utolsó nyíl után megfordult, láttam rajta, hogy ideges. Ezt az esélyt kellett megragadnom. Olyan volt, mint a Premier League döntőjében. Lehetett látni, miképp dobja el a meccsnyilat. Átvillant az agyán, hogy megverhet, és ettől ideges lett. Ez elismerés a számomra” – mondta Van Gerwen, aki az említett PL-döntőn 2017-ben hat meccsnyilat élt túl Wright ellen. A skótnak nem a holland a kedvenc riválisa, 11 tv-s tornán játszott döntőt ellene, mind a 11-et el is bukta.

Nyakunkon a vb, nem egészen két hónap múla kezdődik, a mindent figyelembe véve már 120 tornagyőzelem felett járó Van Gerwen formája nem sok jót ígér a riválisoknak. „Mindazoknak ajánlom a mostani győzelmemet, akik leírtak. Azzal, hogy a Bajnokok Ligája lekerült a bakancslistámról, minden korábbinál nagyobb önbizalommal vághatok neki az év legsűrűbb időszakának” – fogalmazott a holland.

A Sport TV-n november 1-3. között élőben követjük nyomon a World Series of Darts döntőjét.