Russell Westbrook már Magic Johnson előtt • SportTV

Russell Westbrook már Magic Johnson előtt

2019. 10. 27. 09:29    
Olvasási idő: < 1 perc

Tegnap este jött el a pillanat, hogy az NBA jelenlegi elsőszámú tripla-dupla masinája felülmúlta ebben a kategóriában Magic Johnsont. Immár második ezen a listán Oscar Robertson mögött.

Előttem az utódom. (@ESPNNBA)

Azok közé tartozom, akik nem követhették Magic Johnson pályafutását abban az időszakban, amikor a csúcson volt, nekem annyi jutott belőle, hogy a HIV fertőzés és 4 év kihagyás után 36 meccsre visszatérő 36 éves mágust láttam az összefoglalókban. Bőven túl volt a csúcson, nem volt formában sem (nyilván nem, 4 év kihagyás után), mégis csinált ebben az időszakban is egy tripla-duplát és sok lenyűgöző megmozdulást. Ha az ember picit is utána olvas, vagy megnéz egy-két archív felvételt, olyan dolgokat lát, amire valóban csak egy 206 centis varázsló képes:

  • Showtime Lakers
  • No look passzok lerohanások közben
  • Never fear, Magic is here
  • Dream Team
  • Magic vs. Bird
  • tripla-duplák
  • 5 bajnoki cím
  • 3-szor alapaszakasz, 3-szor döntő MVP

…és még sorolhatnánk.

Hogy miért írom ezt le? Mert Russell Westbrook olyan mérföldkőhöz érkezett, hogy épp Magicet előzte meg az NBA tripla-dupla örökranglistáján. Ezzel már második Oscar Robertson mögött.

Magic Johnson gratulált is neki twitteren:

Bármennyit változott a játék, bármennyire természetesnek vesszük Westbrook tripla-dupláit, ez hatalmas dolog.

28 pontot, 13 gólpasszt és 10 lepattanót szerzett a Rocketsben a New Orleans Pelicans elleni győzelem során:

Hihetetlen Westbrook fejlődése ebben a kategóriában, az első hat szezonjában összesen 8 tripla-duplája volt, aztán 2015-ben átkattant valami, azóta megállíthatatlan, az elmúlt három szezonját pedig tripla-dupla szezonátlaggal hozta le. Már csak egyvalaki van előtte, Oscar Robertson, aki 181-szer mutatta be ezt a bravúrt. Ha Westbrook Houstonban sem lassít, őt is utolérheti pár éven belül…

Russell Westbrooknak van egy MVP-díja 2017-ből. De vajon lesz-e még? Tippeld meg MVP-játékunkban ez alatt a kép alatt, és esélyed lesz értékes NBA-ajándékokat nyerni:

🏀🏀🏀 SZERINTED KI LESZ AZ MVP 2020-BAN? 🏀🏀🏀Tippeld meg ez alatt a poszt alatt kommentben október 27-ig, szerinted ki…

Posted by Sport TV on Friday, October 25, 2019