Ezért akarta nagyon a Lakers Anthony Davist • SportTV

Ezért akarta nagyon a Lakers Anthony Davist

2019. 10. 30. 10:17    
Olvasási idő: < 1 perc

Lehet szeretni vagy nem szeretni Anthony Davist, és azt, ahogyan elérte, hogy korábbi csapata (a Pelicans) Los Angelesbe cserélje, de amit tegnap művelt, az elég impresszív. Már a negyedik Lakers meccsén beírta magát az aranysárga-lila történelemkönyve Anthony Davis. Elég hatásos volt, amit a Memphis Grizzlies ellen mutatott egy győztes meccsen.

Ezért a 40-20-ért puszi, pacsi és ölelés is járhat. (Fotó: Getty Images)

Elsőre az hangzik jobban Anthony Davis estéjéből, hogy a Grizzlies ellen 40 pontot dobott, és leszedett 20 lepattanót mellé. Mindezt egy olyan meccsen, ahol csak három negyedet, azon belül is kevesebb, mint 31 percet játszott. Egy vállsérülés miatt még az öltözőbe is bement, hogy ápolják.

A Lakers színeiben legutóbb Shaquille O’Neal volt képes 40-20-as produkcióra, és egészen pontosan 2003. március 21-én. Szóval 16,5 évet várt erre a Staples Center közönsége (az is hazai pályán történt). O’Neal egyébként összességében hatszor csinált ilyet 2000 és 2003 között, ebből négyszer a playoffban. Ezek voltak azok az évek, amikor közel-távol nem volt hozzá fogható magasember a ligában. Kijelenthetjük, hogy ilyen domináns magasembere (nem centere, magasembere!) Shaq távozása ót nem volt a Lakersnek (sem Andrew Bynum, sem Pau Gasol, sem Dwight Howard, de még Chris Mihm sem…:)), könnyen lehet, hogy látunk még majd egy-két ilyen felejthetetlen perfomanszt Davistől. Külön kiemelnénk azt a kosarát, amit egy félpályás passzot a levegőben elkapva fordulatból szerzett, és ami a fenti vidó 15. másodpercénél van. Hát milyen koordináció kell ehhez?

Maga Davis pályafutása során negyedszer dobta le a 40-20 bombát, értelemszerűen a Pelicans mezében tette ezt már háromszor korábban. Legutóbb 2,5 éve a Charlotte Hornets ellen.

Ez már szép teljesítmény, és biztosan maga mellé állította a Los Angeles-i szurkolókat, de a történelemkönyvbe azzal kerül majd be, hogy 26 büntetőt dobott be. Az eddigi rekorder, Dwight Howard is ott volt mellette a pályán, neki 25-öt sikerült bedobni (de ő akkor nem volt olyan hatékony, mint most Davis 26/27, Howardnak 39 kísérletből jött össze a 25). Az NBA történetében hetedszer dobott be valaki legalább 26 büntetőt egy meccsen.

A meccset a Lakers nyerte nagyon simán, 120-91-re, 3-1-re áll a csapat, és jó hangosan szólt a Taco Tuesday a csarnokban.

Íme az összefoglaló: