A Bayern Frankfurtban újra élre ugrana • SportTV

A Bayern Frankfurtban újra élre ugrana

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 02. 14:10    
Olvasási idő: < 1 perc

Az élen haladó hatos minden tagja – a péntek este közéjük betörő Hoffenheim kivételével – minden tagja a 10. forduló szombat délutáni „nagy programjában” lép pályára. Azaz potenciálisan ötesélyes a küzdelem, melyikük vezeti a táblázatot a játéknap után. Mi a rekordbajnok Bayern frankfurti vendégjátékát választottuk.

Coman gyorsaságára és jó beadásaira Frankfurtban is számíthat a rekordbajnok (Fotó: Getty Images)

Az Eintracht a tavalyi nagy futás után mérsékelten kezdte ezt az idényt, de lassan kezd formába lendülni. Legutóbbi nyolc tétmérkőzéséből három sorozatban (Bundesliga, El, DFB-kupa) csak a bajnokesélyes Gladbach ellen vesz0tett egyszer, éppen a múlt heti bajnokin, 4­–2-re. A csapat egyre inkább pótolni látszik a tavaly remeklő, ám egyaránt eladott nagy hármast (Haller, Rebic, Jovics), a helyettesítők kezdenek egyre hatékonyabban játszani, persze a trió gólmennyiségét azért eddig nem tudják megközelíteni.

A Bayern a szokásos nyerési kényszerével szerepel folyamatosan, ám egyre többször veszteget el pontokat a meccsek hajrájában. Ezen mindenképpen változtatnia kell Niko Kovacnak. Ennek ellenére a rekordbajnok ott van a táblázat második helyén, s miközben mindenképpen nyernie kell, egyúttal lesi a vetélytársak – ­ most éppen az élen haladó Mönchengladbach – botlását. Amire akár éppen most is sor kerülhet, hiszen a csikók az ugyan csak 9., de a listavezetőtől csupán 4 ponttal kevesebbet gyűjtő Leverkusenhez látogatnak, a minden vendég számára roppant veszélyes BayArenába.

A Frankfurt mestere, Adi Hütter még vacillál Kamada csapatba állításán, ha beteszi, Fernandes játszik majd szűrőként, de előtérbe kerülne a Rode, Sow kettős szerepeltetése a középpálya centrumában. Kosztics kisebb térdsérüléssel küszködik, az ő játéka sem biztos. Niko Kovac valószínűleg „gálacsapatával” kezd. Javi Martínez ismét bevethető, ha mégsem kezd, Thomas Müller kerül a csapatba, persze némi átszervezéssel.

Éjjel felvételről megmutatjuk a két berlini együttes históriai, első Bundesliga-összecsapását is.

Kapcsolódó

Frankfurt–Bayern örökmérleg

Összesen: 119 mérkőzés, 31 Frankfurt-győzelem, 26 döntetlen, 62 Bayern-győzelem/160–231-es gólkülönbség. A Bundesligában: 96–21–22­53/114–191
Frankfurtban: 61–24–18–19/96–85. Frankfurtban a Bundesligában: 48–18–16–14/69–62
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): Bernd Hölzenbein (29 mérkőzés–13 gól–1 lap), ill. Gerd Müller (29–19–3)

BUNDESLIGA, 10. FORDULÓ. Sport2  15:30 SG Eintracht Frankfurt–FC Bayern München (kommentátor: Méhes Gábor); Sport1 1:00  1. FC Union Berlin–Hertha BSC  (felv., kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)