Szeged: fel a harmadik helyre! • SportTV

Szeged: fel a harmadik helyre!

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 03. 10:59    
Olvasási idő: 2 perc

Szokásos kézilabdafesztiválunk vasárnapra három tételessé szűkül. Két élő közvetítésből és az elmaradhatatlan kézishow-ból áll. Egy-egy mérkőzést közvetítünk a Bundesligából és a BL-ből a Harmadik Félidő előtt. Természetesen a legfontosabb számunkra a Szeged aktuális mérkőzése hazai csarnokban, a szlovén bajnok Celje ellen.

Dean Bombac a Barca elleni kiváló játék után most a Celje ellen is megmutathatja klasszisát (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

FÜCHSE–LÖWEN

A Bundesliga 11. fordulójának egyik érdekes összecsapása a fővárosi és a mannheimi  együttes csatája. A házigazda az utóbbi években inkább a nemzetközi kupaporondon vitézkedett (az elmúlt öt évben 2-2 alkalommal nyerte el az EHF-kupát és az afféle klub-vb-nek számító IHF Super Globe-ot), a vendég a német kézilabdát az elmúlt évtizedben uraló nagy trió egyik tagja (a másik kettő a Kiel és a Flensburg)

A Füchse a táblázat 8. helyén áll 12 ponttal és +27-es gólkülönbséggel. Az RN az 5., ugyancsak 10 meccsen kettővel több pontot gyűjtött és 29-cel dobott többet, mint kapott. Azaz ha a berliniek győznek legalább két góllal, fellépnek a 14 pontosak közé, ahol a szintén vasárnap egymással mérkőző exkeletnémet együttes, a Magdeburg és a Leipzig tartózkodik. Azaz legalább egy helyet lép előre, de ebből lehet akár kettő is. A Löwen viszont ha elhozza a két pontot a fővárosból, pontszámban behozza és gólkülönbséggel meg is előzi a jelenleg harmadik Flensburgot.

A Füchse változóan teljesít az elmúlt öt fordulóban, három győzelme mellett, kikapott az elmúlt két bajnoki címet megnyerő Flensburgon kívül a 14. Balingentől is, igaz, mindkettőtől idegenben. A Löwen legutóbbi öt bajnokijából háromszor győzött, ikszelt legutóbb az éllovas Hannoverrel, és csak a Melsungentől szenvedett vereséget.
Tehát kiélezett csata várható, nehezen megjósolható végkimenetellel.

SZEGED–CELJE

A szegedi együttes a BL A-csoportjában a 4. helyen tanyázik, 7 ponttal a 10 pontos Barca és PSG, valamint a 8 pontos  Aalborg mögött. Mivel mindhárom előtte álló már korábban letudta soros összecsapását, a Barca szerdán győzött Flensburgban (34­–37), a Paris-SG pedig szombaton éppen az Aalborgot verte meg jelentős különbséggel  (37–24), ők már nem gyarapíthatják pontjaikat. Carlos Pastor együttese viszont győzelemmel a dán csapatot megelőzve a harmadik helyre ugrana előre,
Ellenfele, a Celje a csoport 6. helyezettje, csupán két pontot szerzett eddig, azt is a csoport 7.-je, a norvég Elverum ellen, az 5. játéknapon.
A két együttes 2004 óta eddig nyolcszor csapott össze a BL-ben, az első párharc még a nyolcaddöntőben zajlott, kettő középdöntős, négy pedig alapszakaszt képező csoportkörben. Az első három mérkőzésen nem nyert a Pick, a 2008 márciusa óta megrendezett mind az öt összecsapást viszont egyaránt győzelemmel fejezte be.

Pastor mester most is nyilatkozni fog a meccs előtt és vélhetőleg utána is televíziónk riporterének, Takács Ritának (Fotó: pickhandball.hu)

„Fiatal csapat, éppen ezért rengeteget futnak, nagy ritmusban játszanak. Harcos kis együttes lesz az ellenfelünk…. Azt jól lehetett látni a lejátszott meccseinken, hogy ha jó ritmusban megyünk, akkor nehéz ellenünk játszani. Ez most is fontos lesz, bízom abban, hogy lelkes közönségünkkel jól és eredményesen kezdjük a meccset” – válaszolt a Carlos Pastor edző az ellenfél játékerejét és a kezdés fontosságát firtató kérdésre a szegediek klubhonlapjának adott miniinterjújában.

Ha tehát érvényesül a papírforma, a MOL-Pick a táblázat harmadik helyén zárhatja a hatodik játéknapot, s jó az esélye arra, hogy azt akár a hónap végéig is megőrizze, mert a következő négy fordulóban az utolsó előtti, most még pont nélkül álló Elverummal játszik oda-vissza, majd Celjébe utazik a most vasárnapi találkozó „visszavágójára”, végül a PPD Zagrebet fogadja az újszegedi sportcsarnokban. (Mi több, ha az élen álló Barca és/vagy PSG netán botlik ebben a négy fordulóban valahol…)

Kapcsolódó

Szeged–Celje örökmérleg

Összesen: 8 mérkőzés, 5 Szeged-győzelem, 1 döntetlen, 2 Celje-siker, 213–197-es gólkülönbség. Szegeden: 4–3–0–1/100–­86
Az első mérkőzésen: Celje Pivovarna Lasko–SC Pick Szeged 23–23 (11–10), Celje, 2004.12. 4., BL-nyolcaddöntő
A legutóbbi mérkőzésen: RK Celje Pivovarna Lasko–MOL-Pick Szeged 28–29 (16–18), Celje, 2019. 2. 10., BL-csoportmérkőzés

FÉRFI KÉZILABDA BUNDESLIGA, 11. Forduló. Sport1 13:30 BV Füchse Berlin–Rhein-Neckar Löwen
(kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)
FÉRFI KÉZILABDA BL, 6. forduló. Sport1 16:45 MOL-Pick Szeged–RK Celje Pivovarne Lasko  (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 18:45  Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András)