Gordon Hayward visszatért • SportTV

Gordon Hayward visszatért

2019. 11. 06. 18:25    
Olvasási idő: 2 perc

Karriercsúcsát beállítva 39 pontot dobott az a Gordon Hayward, aki 2017-ben rommá törte a lábát Boston Celtics-es debütálásán. Eltelt két év, és nagy úgy tűnik, hogy Hayward újra a régi. Hol máshol szórta volna meg magát, ha nem abban a csarnokban, ahol rémisztő sérülést szenvedett?

Gordon Hayward újra a régi? (Fotó: Getty Images)

A 2017-18-as szezon első játéknapjának legszörnyűbb pillanata az volt, amikor Gordon Hayward, a Boston Celtics frissen szerződtetett All-Star játékosa borzasztó sérülést szenvedett a Cleveland Cavaliers ellen. Egy felpasszolt laszti után ugrott, és olyan ijesztően ért földet, hogy kifordult a lába, azonnal elszörnyedt mindenki. Borítékolható volt, hogy nagy a baj. Erős idegzetűek ITT megnézhetik. E sorok írója akkor látta egyszer az esetet, de nem merte újra megnézni, most is csak a linket másolta be.

Hayward az eset után szinte napra pontosan egy évet hagyott ki, és a 2018-19-es szezont már végig játszotta (10 meccset hagyott ki, ami NBA-szinten szinte semmi). Azonban nem azt a Gordon Haywardot láttuk, akit előtte a Utah Jazznél megismertünk, és aki 2017-ben All-Star volt. Oké, az előző szezonja az egész Celtics-nek sokkal rosszabb volt, mint vártuk, de félő volt, hogy Hayward már nem lesz soha a régi. Hiába dolgozhat azzal az edzővel, aki az egyetemen is foglalkozott vele.

Ám 2019-ben a Kyire Irving nélküli, és Kemba Walkerrel felturbózott Celtics villámrajtot vett, 5-1-gyel kezdte a szezont, és a hatodik meccsén Gordon Hayward bombát robbantott, alapszakasz karriercsúcsát beállítva 39 pontot szórt, mind a 16 kétpontos kísérletét bedobta. Adott nyolc gólpasszt és leszedett 7 lepattanót is. Ja, azt nem is írtuk ide, hogy abban a csarnokban tette ezt Clevelandben, ahol 2017-ben megsérült. Csapata nyert is 119-113-ra.

A teljesség igénye miatt írjuk le, hogy a rájátszásban egyszer elérte a 40 pontot 2017 április 21-én a Clippers ellen, és az előtt két héttel (április hetedikén) dobta azt a 39 pontot a Minnesota ellen, ami az eddigi alapszakaszra vonatkozó karriercsúcsa volt. Nem volt olyan régen, de ott van közötte ez az egyéves kihagyás, ezért szívmelengető megnézni a

Hayward újra kezdő a Celticsben, és harmadszor lépte át a 20 pontos határt hat meccs alatt. Jelenleg 20,3 pontot átlagol, egyetlenegyszer, a 2016-17-es szezonban volt ennél magasabb a pontátlaga. Akkor All-Star volt…