Újabb rekord: LeBron James kipipálta az NBA-t • SportTV

Újabb rekord: LeBron James kipipálta az NBA-t

2019. 11. 20. 10:55    
Olvasási idő: < 1 perc

LeBron James az NBA első játékosa, akinek sikerült összehozni minden NBA-csapat ellen egy tripla-duplát. Az Oklahoma City Thunder volt az utolsó a sorban.

LeBron James történelmi meccsén Chris Paul is ott volt. (Fotó: Getty Images)

Nincs már olyan NBA-csapat a ligában, aki nem hajtott legalább egyszer fejet az ellene éppen tripla-duplázó LeBron James előtt. AZ Oklahoma City Thunder (korábban Seattle Supersonics) tartotta magát 2003 óta, de 2019. november 19-én elérte a végzete. LeBron James 25 ponttal, 11 lepattanóval és 10 gólpasszal zárt a csapat elleni meccsen.

30 csapat!!! Felsorolni is nehéz lenne mindet, de LeBron 17 szezon alatt összehozta ezt. Ez volt James karrierjének 86. tripla-duplája (a szezonban az ötödik), amivel ötödik az örökranglistán Oscar Robertson, Russell Westbrook, Magic Johnson és Jason Kidd mögött. Vicces, mert Kidd épp segédedző most a Lakersnél.

Talán mondanunk sem kell, hogy a 12-2-es győzelmi mutatóval álló, és épp ligaelső Lakers megnyerte a meccset a Thunder ellen:

James állítása szerint fogalma sem volt erről, és csak Frank Vogel gratulációja után tudta meg, hogy mi történt.

Tegyük hozzá, hogy Russell Westbrooknak is csak a Thunder hiányzik az önéletrajzából abból a nyilvánvaló okból, hogy a nyáron hagyta el a csapatot a Houston Rockets kedvéért. Szóval, ha ő is többször váltott volna csapatot, szinte biztosan megelőzte volna James-t. James 2003-tól 2010-ig a cavaliers játékosa volt, majd 2010-14 között a Miami Heatben szerepelt, hogy 2014-ben visszatérjen Clevelandbe, végül 2018-ban a Los Angeles Lakershez írjon alá. Jason Kiddnek 28, Larry Birdnek 25, Magic Johnsonnak 24 csapat ellen sikerült ez, de tegyük hozzá, hogy Bird és Johnson pályafutása során még kevesebb franchise volt a ligában.

CARMELO ANTHONY IS BEMUTATKOZOTT

Carmelo Anthony a New Orleans Pelicans ellen bemutatkozott a Portland Trail Blazers ellen. Több mint egy év után tért vissza a ligába. Kezdőként lépett pályára, 10 ponttal és pocsék (28,6 százalék) mezőnymutatóval zárta a debütáló meccsét. Le kell még kaparni a rozsdát.