NBA: Öt extra meccs előkarácsonyi ajándéknak • SportTV

NBA: Öt extra meccs előkarácsonyi ajándéknak

2019. 11. 26. 11:03    
Olvasási idő: 3 perc

Próbáltuk valamihez kötni a jó híreket, de csak az előkarácsony kifejezés jutott eszünkbe. Szóval magyar NBA-szurkolók: Boldog előkarácsonyt nektek! Büszkén jelentjük be, hogy szereztünk pár extra meccset nektek még év végéig, és nem is akármilyeneket.

Mindkét kezemen mutatom, hogy mindenki lássa: Öt extra NBA-meccs! (Fotó: Ronald Martínez/Getty Images

Gyorsan feltennénk pár kérdést:

  • Megnéznétek még két extra meccset, amin pályára lép az istenkirály Luka Doncic, például a Los Angeles Clippers csodacsapata, így Kawhi Leonard és Paul George, vagy épp a New Orleans Pelicans ellen?
  • Kíváncsi vagy rá, hogyan fogadja majd a Toronto Raptors közönsége Kawhi Leonardot, aki először tér vissza a városba azután, hogy egy szezon és egy bajnoki cím után elhagyta a csapatot nyáron?
  • Mit szólsz egy extra meccshez a pillanatnyilag ligaelső Los Angeles Lakerstől?
  • Estleg egy New York-i Clásico be tudja aranyozni a napodat december 26-án?

Ha a négyből legalább egy kérdésre igen a válasz, akkor jó hírünk van. Öt olyan mérkőzést is közvetítünk még év végéig, amiket eredetileg nem adhattunk volna, de ha ilyen csodás az NBA-szezon, akkor nem szeretnénk lemaradni róluk. Az még jobb hír, hogy a szórás már ma éjjel elkezdődik.

Luka Doncic épp ötös győzelmi sorozatban kormányozza a Dallas Mavericks csapatát, négy egymást követő meccsen dobott legalább 30 pontot, és egyre többen MVP-esélyesnek tartják már számon. Nekik adhat egy újabb muníciót, ha jól játszik ma éjjel a szintén ötös győzelmi sorozatban lévő, egyébként is bivalyerős Los Angeles Clippers ellen. Kell mondanunk, hogy a túloldalon játszik Kawhi Leonard és Paul George? Juj, de kíváncsiak vagyunk a párharcokra, és hogy ki védekezik majd Doncic-on.

Dallas Mavericks – Los Angeles Clippers: november 27., szerda 2.30, Sport1 (élő); 16:00, Sport1 (felv.); 18:00, Sport2 (felv.)

A következő meccset december 3-án szintén a Dallas vívja, és a New Orleans Pelicanshoz látogat a csapat. Elméletileg (hangsúlyozzuk, hogy elméletileg) Zion Williamson decemberben már visszatérhet térdműtétje után, így az is előfordulhat, hogy…De inkább maradjunk a realitás talaján. Doncic tényleg zseniális, és a Pelicans Williamson nélkül is szép kosárlabdát játszik. Tehát egy jó meccsre készülhetünk.

New Orleans Pelicans – Dallas Mavericks: december 4., szerda 1:30, Sport1 (élő); 15:30, Sport2 (felv.); 23:00, Sport1 (felv.)

Majd jön a nagy visszatérés napja. Kawhi Leonard visszatér Torontóba, ahol oly sok szép pillanatot okozott a szurkolóknak egyetlen esztendő alatt. Természetesen ez csak akkor valósul meg, ha a load management naptárában nincs egy X december 11-én. Vajon fújolják vagy köszöntik? Ugye te is kíváncsi vagy rá? Mi is, ezért adjuk ezt a meccset is. Az sem egy utolsó szempont, hogy Pascal Siakam mennyire lesz motivált „elődje” ellen. Hiszen mégiscsak All-Star számokat hoz a kameruni, és jelenleg jobb százalékos mutatóval szerepel a Raptors, mint az előző szezonban Leonarddal, amikor végül bajnok lett…

Toronto Raptors – Los Angeles Clippers: december 12., csütörtök 1:00, Sport1 (élő); 16:00, Sport1 (felv.); 22:45, Sport2 (felv.)

Hát hogyne mutatnánk meg még egy extra alkalommal a pillanatnyilag listavezető Los Angeles Lakers-t, ha tehetjük? LeBron James bevette a fiatalítószérumot, és megkapta maga mellé a liga talán legjobb magasemberét (pár éve ebben a mondatban nem szerepelt volna a talán szó, de erősödik a liga, na), úgy hasít a showtime LA-ben (a Clippers miatt ráadásul duplán), mint már nagyon régen. Megnézzük, hogy az Indiana Pacers ellen hogyan muzsikál a Lakers.

Indiana Pacers – Los Angeles Lakers: december 18., szerda 1:00, Sport1 (élő) – a felvételről sugárzott időpontokat még nem tudjuk, majd nézzetek rá a tv-műsorunkra.

A nyári szerződések legnagyobb vesztese a New York Knicks, egyik legnagyobb nyertese pedig a Brookly Nets volt. A Madison Square Gardenben minden bizonnyal még mindig fő a vezetők feje még akkor is, ha most arról beszélnek, hogy ez volt a csapat hosszútávú terve. Ne legyen kétsége senkinek, hogy a Knicks számára átkelni a Brooklyn híd túloldalára, és Brooklynban játszani felér egy háborúval. Csemege lesz ez karácsony másnapján. A szezon harmadik New York-i „Városrészek Csatája” előtt 2-0 a Netsnek.

Brooklyn Nets – New York Knicks: december 27., péntek 2:00, Sport1 (élő) – a felvételről sugárzott időpontokat még nem tudjuk, majd nézzetek rá a tv-műsorunkra.