Aki feleslegessé tette Neuert is • SportTV

Aki feleslegessé tette Neuert is

2019. 11. 30. 09:51    
Olvasási idő: < 1 perc

Hansi Flick, a Bayern München karácsonyig biztosan hivatalban lévő vezetőedzője a Leverkusen ellen halmozhatja tovább a rekordjait.

Nem csodatevő, mégis lassan csodatevőként ünneplik Hansi Flicket a Bayern Münchennél. A csapat (egyelőre biztosan) ideiglenes vezetőedzője az első négy tétmeccsét megnyerte, az ezeken összehozott gólkülönbség 16-0 – ilyen remekül senki sem kezdett a bajor gárda kispadján. És végignézve az ellenfelek listáját (Olympiakosz, Dortmund, Düsseldorf, Crvena zvezda), nem feltétlenül csak a „futottak még” kategóriából érkeztek a riválisok, benne két egykori BEK/BL-győztessel. Szombatra „csak” egy hajdani BL-döntős jut a Bayernnek, a Leverkusen, amely ellen Flick folytathatja a rekordok gyártását.

Ha például legalább három góllal nyer a társaság, akkor a Bayern-edzők közül Flické lesz a valaha volt legjobb mérleg az első három bajnokit követően. Eddig Carlo Ancelotti bemutatkozása sikerült a legjobban, ő 2016 őszén a rekord szempontjából „kötelező” három győzelmet 11-1-es gólkülönbséggel húzta be.

Ha pedig nem három, hanem legalább négy góllal győz a Bayern, Flick elviszi a Bundesliga-csúcsot is, ami a bemutatkozó három német bajnokin felmutatott mérleget illeti. Némi meglepetésre nem egy edzőlegenda, hanem Willi Entenmann nevéhez fűződik jelenleg a csúcs. A 2012-ben elhunyt szakember 1986 márciusában, Otto Baric menesztése után vette kézbe játékosként is szolgált csapatát, a VfB Stuttgartot, amellyel nem csupán megnyerte első három találkozóját, de egy 13-2-es gólkülönbséget is összehozott vele. A lista második helyén kultikus edző áll, Dragoslav Stepanovic, aki 1991-ben a Frankfurttal nyert hármat, 12-1-es gólkülönbség mellett.

Flick egyelőre két győzelemmel és 8-0-val áll a Bundesligában, a nullán látszik, hogy Niko Kovaccsal ellentétben neki a védelmet sikerült stabilizálnia. Agresszíven, magasan védekezik a Bayern, Manuel Neuer szinte felesleges is a kapuban. Az edzőváltás óta a négy összecsapáson 19 lövést engedett összesen a Bayern, ezek közül mindössze kettő találta el a kaput.

A Sport2-n 18:30-tól élőben közvetítjük a Bayern München-Bayer Leverkusen mérkőzést.