A Szeged a szláv száz százalékért • SportTV

A Szeged a szláv száz százalékért

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 30. 11:15    
Olvasási idő: 2 perc

Az esztendő utolsó kézi BL-hétvégéje következik, amelyen a férfimezőny csapatai a 10. fordulót teszik teljessé. Szombaton 7 mérkőzést rendeznek az A-D csoportokban, ezekből mi hármat közvetítünk, kettőt élőben, egyet felvételről. A fókuszban természetesen a szegedi mérkőzés áll, amelyen a kékek a horvát bajnokcsapatot fogadják.

Ehhez hasonló suzép átlövésgólokra Szegeden is szüksége lesz a kékeknek (Fotó: ehfcl.com)

CSEHOVSZKIJE MEDVEGYI–SCHAFFHAUSEN  

Afféle kötelező záró meccs a D-csoportban az orosz és a svájci bajnok összecsapása. Mindketten 6 pontot gyűjtöttek eddig, s mindenképpen a csoport 4-5. helyén végeznek, a meccs eredményétől függő sorrendben. Amelyikük nyer, az az 5., da döntetlen a vendég Schaffhausennek kedvez, mert az első találkozót otthonában 32–23-ra megnyerte. Legutóbbi bajnoki mérkőzésüket mindketten győzelemmel zárták, a svájciak az Ottmar St. Gallen elleni 30–21-gyel át is vették a vezetést a hazai ligában, az oroszok pedig idegenben verték meg az Akbuzatot 33–20-ra.

A Kadetten eredményessége továbbra is nagy mértékben függ Császár Gábor formájától. Az exválogatott magyar irányító a Gudme elleni BL-meccs 16-os gólrekordja óta  Bukarestben „csak” 6, a Plock és a Kristianstad elleni hazai találkozókon 4-4 gólt szerzett – el is vesztette mindhárom mérkőzést csapata…

SZEGED–PPD ZAGREB

A két magasabb csoport, az A és a B három exjugoszláv csapata közül kettő a Szegednek, egy, a címvédő Vardar a Veszprémnek jutott ellenfélül. A MOL-Pick a szlovén Celjét már legyőzte oda-vissza, és Zágrábból is győztesen tért haza (26–21) még szeptemberben. Így ha valóra váltja a papírformát, és otthon tartja mindkét pontot a horvát bajnok ellen, százszázalékosan zárja a délszlávok ellen a csoportkört.

A győzelem az aktuális második helyet is jelenthetné a kékek számára, mert a fordulóban vívják vasárnap délután Párizsban a PSG–Barca rangadót, s ha az eldől valamelyik oldalra, a vesztes mindenképpen visszacsúszik a Szeged mögé. (Döntetlen – és szegedi győzelem – esetén mindhárom csapatnak 17-17 pontja lenne.)
A zágrábiak a múlt héten szerezték meg első győzelmüket ebben a kiírásban az Elverum elleni 30–27-es sikerrel. Vezetőedzőjüket, Veszelin Vujovicsot éppen a múlt héten menesztették másik állásából, már nem ő a szlovén nemzeti együttes szövetségi kapitánya.

A szegedi együttes bomba formában van a Bajnokok Ligájában, a szeptember 28-i, Flensburg elleni hazai 24–24 óta mind a hat mérkőzését megnyerte a csúcssorozatban, kétszer is felülmúlva szlovén és norvég ellenfelét, s elhozta mindkét pontot Aalborgból és Zágrábból is.

Különösen a hazai pályán remekelnek a kékek az utóbbi időben. Idén és tavaly egyetlen együttes sem tudott nyerni az újszegedi sportcsarnokban, legutóbb 2017-ben a lengyel Plock tudott győzni a kékek otthonában, azóta 13 veretlen mérkőzést vívott meg hazai pályán a csapat. Ha ez a remek sorozat két teljes naptári évessé nyúlik, Carlos Pastor együttese továbbra is versenyben marad akár az A-csoport győzelméért is az idei évvégi „zárszámadáskor”.

A szegedi mérkőzés után csúsztatott felvételről megmutatjuk a B-csoport rangadóját, a Kiel–Montpellier összecsapást is, amelyet a hét mérkőzésévé nevezett ki az EHF.

Kapcsolódó

Szeged–Zagreb örökmérleg

Összesen: 15 mérkőzés, 8 Szeged-siker, 3 döntetlen, 4 Zagreb-győzelem, 397–388-es gólkülönbség. Szegeden: 7–4–2–1 / 187–183
Az első mérkőzésen: SC Pick Szeged–Badel Zagreb 22–22 (12–13), Szeged, 1996.11. 14., BL-csoportmérkőzés
A legutóbbi mérkőzésen: HC PPD Zagreb–MOL-Pick Szeged 21­­–26 (10–15), Zágráb, 2019. 10. 20., BL-csoportmérkőzés

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör. Sport1 13:45  Csehovszkije Medvegyi–HC Kadetten Schaffhausen (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila); Sport1 17:15 MOL-Pick Szeged–HC PPD Zagreb (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, riporter: Molnár Zsolt, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos); Sport1 19:30  THW Kiel–Montpellier HC (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila)