Újabb "visszavágó" Kölnért • SportTV

Újabb „visszavágó” Kölnért

Sport TV avatar Sport TV 2019. 12. 01. 10:23    
Olvasási idő: 2 perc

Méltó módon az idei BKL-döntő újabb „visszavágójával” zárjuk az évet kézilabda-közvetítéseink sorában. Azért hogy a Veszprém szkopjei vendégjátéka ne maradjon magában, „körbevesszük” egy Bundesliga-bajnokival és a nap másik rangadójával, amely arról dönt, a második helyen zárja-e a másik magyar csapat a Szeged 2019-et az A-csoportban. S persze nem maradhat el a forduló- és évzáró Harmadik Félidő sem, amely ezúttal az élő és a felvett BL-meccs közé ékelődik.

Jó volna a mérkőzés után is Tönnesent és Miklert ilyen mosolygósnak látni (Fotó: veszpremhandball.hu))

STUTTGART–NORDHORN

Utolsó előtti fordulójához érkezett a kézilabda Bundesliga őszi szezonja. Ideg megmutatnunk, milyen játékerőt képviselnek a bentrnaradni igyekvők. Így a 14. TVB Stuttgart és a sereghajtó, 16. Nordhorn Lingen csatája kerül a képernyőre.
Helyezésüknek megfelelően egyik csapat sincs valami csúcsformában. A házigazda legalább két döntetlent tud felvonultatni legutóbbi 6 mérkőzéséből, a Nordhorn viszont a Lipcse elleni október 5-i győzelme óta mind a hat mérkőzését elvesz0tette. Igaz mindkettejük vereségei közt akadnak nagyon szoros, csak egy góllal elbukott meccsek is ­ – mint a Stuttgart múlt héten mannheimi veresége a Löwentől – , ám összességében csak keresgélik a győzelem útját. Eddig csupán egy-egy sikerrel büszkélkedhetnek, a Nordhorn az említett Lipcse elleni győzelemmel, a TVB pedig Ludwigshafenben tudott nyerni az Eurlen ellen, amely éppen kettejük közt, a 17. Helyen tartózkodik a táblázaton, s amelytől ha nyer, négy ponttal elrugaszkodik a sváb, vagy amelyet bravúrgyőzelemmel megelőz az alsó-szászországi együttes.

VARDAR–VESZPRÉM

Hasonló nagy átlövésekre számítunk Szkopjéban is (Fotó: ehfcl.com)

Ahogy a Kielce elleni minden meccsen 2016 óta, a most júniusi finálét követően  a Vardarral szembeni mérkőzésen egy-egy győzelem gyógyírnak számít a soha be nem hegedő veszprémi sebre. (Talán egy végre megszerzett BL-trófea csillapítaná az örök fájdalmat.)

Mindenesetre egy szikár statisztikai tény figyelmet érdemel: Szkopjéből a Veszprém eddigi összes (mind a négy) fellépéséről két ponttal utazhatott haza! (A  két csapat tíz összecsapásából aratott két szláv győzelem egyike Veszprémben, a másik Kölnben született…) Persze, minden sorozat megszakad egyszer, mi szívből szurkolunk, hogy ez ne éppen most történjék meg. Ha ugyanis David Davis csapata Köln óta másodszor is legyőzi az északmacedón sztárcsapatot, nemcsak a 2. helyen zárja az esztendőt, de „lőtávolon belül” (2 pontnyira) marad a A-csoportot vezető Kieltől.
A címvédő Vardar amúgy messze nincs csúcsformában, legutóbbi hat BL-meccséből csupán egyet tudott megnyerni, egyszer ikszelt és 4 vereséget szenvedett. A Telekom viszont 4-szer nyert, kétszer kikapott.

A veszprémi együttesben jó néhány ex-Vardar játékos is található. Vuko Borozan most első ízben játszik Szkopjében múlt nyár óta, amikor Magyarországra igazolt. Sterbik Árpád, Dejan Manaszkov és Rogério Moraes Ferreyra is korábban több-kevesebb időt eltöltött az északmacedón főváros sztárcsapatában.

„A Vardar a címvédő a Bajnokok Ligájában, és most otthon játszanak, ahol a pontjaik nagyrészét is gyűjtötték. Szenvednek a sérülésektől, ahogyan mindenki, de otthon mégis minden találkozót szeretnének megnyerni. Keményen játszanak majd, és megpróbálják behúzni az év utolsó BL meccsét. Szerintem telt ház lesz Szkopjéban, ami megnehezíti a dolgunkat. Persze nekünk is kellenek a pontok, hogy a lehető legmagasabban fejezzük be az évet a csoportban” – mondta David Davis mester a veszprémi klubhonlapon minden BL-meccs előtt megjelenő nyilatkozatcsokorban.

A mérkőzést és a Harmadik Félidő kézilabda talkshow-t követően megmutatjuk felvételről a Paris SG–Barca A-csoport-csúcsrangadót is, amely nem csak arról van hivatva dönteni, hogy melyik együttes zárja listavezetőként az évet. Ha valamelyik oldalra eldől, a győztes, döntetlennél a PSG az első, mindegyik esetben a Szeged a 2. helyen szilveszeterezik. (Iksz esetén mindhárom csapat 17 pontos, egymás ellen a franciák 3, a mieink 2, a katalánok 1 pontot szereztek.)

Kapcsolódó

Vardar–Veszprém örökmérleg

Összesen: 10 mérkőzés, 2 Vardar-siker, 1 döntetlen, 6 Veszprém-győzelem, 260–286-os gólkülönbség. Szkopjében: 4–0–0–4 / 100–109
Az első mérkőzésen: Vardar Vatroszt Szkopje–Fotex KC Veszprém 24–27 (11–10), Szeged, 2001. 11. 10., BL-csoportmérkőzés
A legutóbbi mérkőzésen: Telekom Veszprém HC–RK Vardar Szkopje 39­­–30 (21–17), Zágráb, 2019. 10. 19., BL-csoportmérkőzés

FÉRFI KÉZILABDA. Sport1 13:30  TVB Stuttgart–HSG Nordhorn-Lingen Bundesliga-bajnoki mérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila); Sport1 16:15 RK Vardar Szkopje–Telekom Veszprém HC BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Juhász István); Sport1 18:45 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András); Sport1 20:15  Paris St.-Germain Handball–FC Barca Lassa BL-csoportmérkőzés (felv., kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila)