LeBron-Luka: Eddig 1-1 ebben a szezonban • SportTV

LeBron-Luka: Eddig 1-1 ebben a szezonban

2019. 12. 02. 17:25    
Olvasási idő: 2 perc

Vasárnap összecsapott a Los Angeles Lakers és a Dallas Mavericks. Ezúttal Luka Doncicék nyertek, és ezzel a Lakers-Mavs és a James-Doncic párharc is 1-1-re áll ebben a szezonban. A szlovén először győzött a példaképe ellen, összesítésben azért még LeBron vezet 3-1-re.

Luka támad, Lebron védekezik. (Fotó: Getty Images)

Luka Doncic bevallotta már többször is, hogy gyerekkorában LeBron James volt a példaképe (a görög Vassilis Spanoulis mellett). NBA-s pályafutása során pedig alapvetően sorra a LeBron James által felállított mérföldköveket éri el/dönti meg/közelíti meg mostanában. Ez azért van, mert nem volt még LeBron James-en kívül játékos, aki ilyen éretten és hatékonyan játszik/játszott már 20 éves korában. Talán még az újonc Magic Johnson volt hasonló, de ő nem dobott ennyi pontot a Showtime Lakersben.

De ne menjünk ennyire messzire. Tegnap játszotta második meccsét a Dallas és a Lakers ebben a szezonban, ezúttal a Staples Center volt a helyszín. Természetesen most is a két sztárról szólt a felvezetés, és mi európai szurkolók is tapsikolhattuk örömünkben, mert LA-ben ebédidőben, 13 órakor dobták fel a labdát (ez a magyar idő szerinti 10 órás kezdés). Jelen pillanatban az MVP rangsorban mindketten a Top4-ben szerepelnek kb. minden szakértő által összeállított listán, így nem meglepő, hogy kettejük találkozása külön csemege volt mindenki számára. A meccset pedig a Mavericks nyerte 114-100-ra.

Luka Doncic 27 ponttal, 10 gólpasszal és 9 lepattanóval zárt, egy pattanó híján tripla-duplázott, és bár nem kezdte jól a meccset, végül összességében felülmúlta a 25 pontot, 9 lepattanót és 8 gólpasszt összehozó LeBron James-t. Az első félidőben még LeBron volt elemében, de a második etapban Doncic belejött, és 27 pontjából 21-et akkor szerzett. Először múlta felül a 20 éves szlovén csapata a 34 éves példakép csapatát.

A Lakers sorozatban 10 győzelem és egy 14-1-es november után kapott ki, úgyhogy olyan nagy tragédia azért nem történt, mert egyrészt még így is simán vezeti a nyugatot (a ligát holtversenyben a Bucks-szal), és a Lakers-Mavs párharc is 1-1-re áll ebben a szezonban, mivel november elsején Dallasban nyertek LeBron James-ék. A Mavericks ezzel a győzelemmel 13-6-os mutatón áll, és egy meccsel van lemaradva a második Denver Nuggetstől. Szerencsére még kétszer összecsap majd a két csapat ebben az alapszakaszban.

Extra:

A Lakers külön köszöntötte a meccset a helyszínen megtekintő Dirk Nowitzkit. Szép volt, öröm volt nézni:

Illetve elmondjuk, hogy négymeccses NBA-hetünk van, lesz egy Denver Nuggets – Los Angeles Lakers, egy Toronto Raptors – Houston Rockets, egy Dallas Mavericks – New Orleans Pelicans és egy Brooklyn Nets – Denver Nuggets meccs is a Sport TV-n.