Auf Wiedersehen, Ancelotti! • SportTV

Auf Wiedersehen, Ancelotti!

admin avatar admin 2017. 09. 29. 13:19    
Olvasási idő: 2 perc

Carlo Ancelotti még szerződése felét sem tudta kitölteni a Bayern Münchennél, a vártnál gyengébb szezonkezdet az állásába került. A PSG elleni érthetetlen összeállítás és arcpirító vereség már csak az utolsó csepp volt a pohárban, a játékosokkal való kapcsolata szinte helyrehozhatatlanul rossz lett addigra.

Bombaként vagy nem is akkora bombaként robbant a hír csütörtökön, hogy már nem Carlo Ancelotti a Bayern  München vezetőedzője. A bajnokságban egy harmadik hely, illetve a BL-ben arcpirítóan sima vereség a PSG otthonában (3-0) vezetett az olasz szakember menesztéséhez. Érdemes lehet megvizsgálni és csokorba szedni az ide vezető okokat, illetve kicsit „bekukkantani” a bajor sztárcsapat öltözőjébe.
Jómagam, amikor a szerdai mérkőzés előtt rápillantottam a müncheniek kezdő tizenegyére, teljesen meglepetten, illetve dühösen konstatáltam, hogy a csapat világsztárjai (Robben, Ribéry, Hummels) egy ilyen nagy téttel bíró, akár a csoportelsőségről is döntő meccsen a kispadon kaptak helyet, míg Boateng (aki véleményem szerint a világ  jelenlegi egyik, ha nem a legjobb középső védője) minden előzetes indoklás nélkül a nevezett tizennyolc spíler közé be sem került! Megmondom őszintén, ekkor már éreztem egy kézzel nem tapintható, de a levegőben lógó feszültséget. Számomra érthetetlen módon tulajdonképpen igazi szélső nélkül, egy belső középpályással, Jamessel és egy középső támadóval, Thomas Müllerrel a vonal mellett „rohamozó”, ott nagyon ritkán vagy inkább sohasem játszó játékosokkal próbát operálni Ancelotti.
Nagyon nyögvenyelősnek, nem tudatosnak, begyakoroltnak meg pláne nem tűnt ez a támadó szekció, Lewandowski megjátszása, helyzetbe hozása pedig egyáltalán nem ment. Ezenfelül pedig egy sérüléséből épphogy visszatérő, érezhetően nem százszázalékos Alaba és a mellette Hummels helyén játszó, BL-rutinnal egyáltalán nem rendelkező Süle oldala sem volt a helyzet magaslatán. Erre azonnal ráérzett a francia óriás, hiszen a tinisztár Mbappe elmozgásaival rendre zavart okozott, tulajdonképpen azt lehetett látni, hogy, ő előre sprintel, a védők pedig „állnak”. Elképesztő sebességkülönbség volt a francia csapat támadói és a német csapat védői között.
A szünetben végrehajtott két Bayern-csere nekem teljes tanácstalanságot, elképzelésnélküliséget sejtetett, hiszen sem a mezdobáló Ribéry, sem Robben nem jött, helyettük Coman és Rudy érkezett. Nem igazán sikerült a PSG kapujára veszélyesnek lenni, egy Javi Martínez-fejest leszámítva. Robben az utolsó tíz percre jött, Ribéry be sem állt, ami jelzésértékű volt. Talán már Ancelotti sem szerette volna kitölteni a 2019 nyaráig érvényes megállapodását, és úgy érezte, egy tartalékos csapattal ezt ki is provokálhatja. Úgy lett, a mérkőzés másnapján szerződését fel is bontották. Vajon ez egyenes utat jelent az AC Milan kispadjára, ami eléggé inog Montella alatt?  Ezt a közeljövőben megtudjuk, de az biztos, hogy ekkora sztárokkal nem kell majd megharcolnia. Ráadásul a müncheni ászokkal finoman szólva sem volt már zökkenőmentes a kapcsolata, belső források szerint az edzések színvonala, intenzitása is hagyott némi kívánnivalót maga után, ami nagyon nem illik bele az olasz edzőikon profiljába.
Tschüss, Carlo!