A Bayern üldözi a Barcát • SportTV

A Bayern üldözi a Barcát

Takács Rita avatar Takács Rita 2017. 03. 18. 16:29    
Olvasási idő: 3 perc

Ahogy kialakult a legjobb nyolc mezőnye a Bajnokok Ligájában, összeállítottam a saját, szubjektív erősorrendemet, a megosztással viszont megvártam a pénteki sorsolást. Ez alapján végül az általam legerősebbnek tartott négy csapatból csak kettő lehet ott az elődöntőben. A lista mellett egy kis esélylatolgatás is jön a negyeddöntőkkel kapcsolatban.

1. Barcelona
Ha az MSN beindul, senki nem tudja megállítani őket. Érzésem szerint megsokszorozza a csapat erejét a drámai továbbjutás, és az, hogy bebizonyítsa, nem csupám a játékvezető miatt van ott a legjobb nyolcban. Még a triplázás is összejöhet, Luis Enrique távozásának ténye pedig akár össze is ránthatja a stábot és a csapatot, búcsúzáskor minden kellemetlen emlék megszépül.

2. Bayern München
Nehéz döntés a müncheniek és a madridiak közül győztest hirdetni. Valami nekem most azt súgja, a Bayern képes megállítani a címvédőt. Bár brutális sorozat vár a németekre, a Real elleni első meccs előtt a Dortmund vendégeskedik Münchenben a Bundesligában, csakhogy a Bayern tekintélyes előnnyel vezeti a tabellát, így nincs nyomás alatt a bajnokságban, akár be is áldozhatja a Dortmund elleni meccset. A 13 kapott gól, illetve az Arsenal elleni 10-2-es összesített eredmény önmagáért beszél.

3. Real Madrid
Mester és tanítványa egymás ellen – pikáns lesz a negyeddöntő. Azért tartom a Münchent esélyesebbnek, mert a Realnak nem csupán a BL-re, a bajnokságra is koncentrálnia kell, nem hibázhat egyik fronton sem. Ami pedig a Real Madrid áprilisát illeti, az Atlético és a Barcelona elleni bajnoki foglalja keretbe a bajorok elleni két BL-meccset.

4. Juventus
A Juventus elitcsapat, hangoztatják a torinói játékosok, ezzel pedig a Sport TV szakértői is egyetértettek a Porto elleni meccs előtt kedd este. Nagyobb esélyt adok az olaszoknak, mint 2015-ben a BL-döntőben, de még mindig nem akkorát, hogy az az erősorrendben előttük állókkal szemben 2 meccs alapján elég legyen. A Porto elleni nyolcaddöntőből jelentős következtetéseket nem lehet levonni a csapat erejét illetően, ahogy az olasz bajnokságban sincs nagyon ellenfele a Juvénak. Amiből kiindulhatunk, az az előbb említett Barca elleni finálé vagy a tavalyi Bayern elleni nyolcaddöntő, amikor csak a hosszabbításban maradtak alul az olaszok. Jól összerakott csapat, számomra azért még kérdés, valóban az elithez tartoznak-e.

5. Atlético Madrid
Ha Diego Simeone valamihez ért, akkor az az, hogy mindig a legfontosabb pillanatban tudja feltüzelni csapatát, bár én is hajlok arra, hogy ebből a társaságból már kihozta 2014-ben és 2016-ban is a maximumot, az a két esély a BL-trófeára idén nem fog újra összejönni. A bajnokságban hullámzóak, a BL-ben viszont eddig nagyon stabilak, a Leicester ellen szerintem továbbjutnak, egész egyszerűen azért, mert minden poszton sokkal jobb játékosaik vannak.

6. Dortmund
A németek a Real Madridot megelőzve az élen zárták a csoportkört, a Bundesligában azonban esélyük sincs. A királyiak elleni két csoportmeccsre építhetnek, az biztos, hogy a Dortmund-Monaco párharc nagyon látványos, sokgólos meccseket ígér. Ez a társaság szerintem nem olyan erős, mint a Klopp-féle Dortmund volt, de a franciák ellen őket tartom esélyesebbnek.

7. Monaco
Magyarországon kevesen követik a francia bajnokságot, így a futballkedvelők talán csak most szembesültek azzal, milyen komoly társaság a Monaco. Gyors, labdabiztos, kreatív labdarúgók alkotják a csapatot, akik nagyon gólratörően futballoznak. Ami miatt mégis csak a 7. helyen állnak nálam, az a nemzetközi tapasztalat hiánya, illetve, hogy bár bravúrosan továbbjutottak a City ellen, soknak tűnik a 6 kapott gól.

8. Leicester
Az angol bajnoknak lassan inkább a bajnokságra kell koncentrálnia a BL helyett, hiszen közel áll a kiesőzónához a Premier League-ben. Egyébként ez az egész történet egy bájos tündérmeséhez hasonlít, ami most már tényleg véget ér, méghozzá az Atletico ellen a negyeddöntőben. Már a Sevilla kiejtése is hatalmas dolog volt, csak azt sajnálom, hogy már nem Ranierivel a kispadon jött ez a siker. Ebben a bravúrban ő is vastagon benne volt.