Russel Westbrook már a Wizards legjobbja • SportTV

Russel Westbrook már a Wizards legjobbja

2021. 03. 30. 18:50    
Olvasási idő: 2 perc

Gondolhatnánk, hogy ez egy hatásvadász címválasztás, de nem az. Russell Westrbrook ismét tripla-dupla történelmet írt. Soha senki nem ért még el legalább 35 pontot, 20 gólpasszos tripla-duplát az NBA-ben, és Westbrook a tripla-duplák számában máris a washingtoni franchise új csúcstartója.

Beastbrook akcióban. (Fotó: twitter / @NBAHistory)

Nem olyan bonyolult matematika kiszámolni, hogy ha egy játékos dob 35 pontot, és ad mellé 21 gólpasszt, akkor alsó hangon legalább 77 pontban vesz részt tevékenyen. Ez még abban is elképesztő szám, ha a csapat épp 132 pontot szerez az Indiana Pacers elleni győzelem során.

Ami ráadás, hogy Westbrook emellett 14 lepattanót is leszedett, tehát tripla-duplát ért el. Nem is egy átlagosat, hiszen ezzel azonnal 3 rekordot állított be:

  1. Soha senki nem csinált még az NBA-ben legalább 35 pontos és 20 gólpasszos tripla-duplát (nyilván azért nem, mert nehéz úgy sok gólpasszt adni, hogy közben rengeteg pontot is dobsz), 30-20-ast is csak Magic Johnson és Oscar Robertson egyszer-egyszer.
  2. Ez volt Westbrook karrierjének negyedik legalább 20 pontos és 20 gólpasszos tripladuplája, ami szintén NBA-rekord.
  3. A holtszezonban került Washingtonba, de máris a franchise történetének legtöbb tripla-duplát szerző játékosa.

Talán az utóbbi a leginkább hihetetlen, hiszen mindössze 38. meccsén játszott a Wizardsban, és már a 16. tripla-duplát hozta össze. Az eddigi rekorder Darrell Walker volt, aki négy szezon 283 meccsén hozott össze 15-öt. Csodálkozik valaki, hogy a meccset egyébként kihagyó Bradley Beal elnevezte Beastbrooknak csapattársát:

Ez volt a 162. tripla-duplája a Wizards irányítójának, és már ’’csak’’ 19-et kell szereznie, hogy utolérje a lista élén álló Oscar Robertsont. ha nem lassít, előfordulhat, hogy ez még ebben a szezonban összejön, de ha októberben kezdődik a szezon, és egészséges is lesz, akkor 2021-ben szinte biztosan.

Hadd dicsekedjünk a heti pazar NBA-menünkkel, mert lesz mit nézni bőven, például Westbrookot is láthatjuk, szombaton éjjel 1 órakor a Sport1-en közvetítjük a Washington Wizards – Dallas Mavericks meccset, amit vasárnap 10:30-kor a Sport2-n megismétlünk. Csütörtökről-péntekre virradóra a Brooklyn Nets és a Charlotte Hornets találkozója lesz fél 2-kor a Sport1-en, majd pénteken 23:45-től újra meg lehet csodálni. A vasárnap különösen erősre sikerült a Sport1-en, hiszen 21:30-tól jelentkezünk a Los Angeles Clippers – Los Angeles Lakers, majd éjféltől a Boston Celtics – Charlotte Hornets meccsel. A vasárnapi dupla-meccs előtt 20:30-tól jelentkezik az Alley-oop, míg csütörtökön 17:15-től a Trash talkban is lesz szó az NBA-ről.