Az NBA jövőre teltházas csarnokokkal szeretne elindulni • SportTV

Az NBA jövőre teltházas csarnokokkal szeretne elindulni

2021. 04. 07. 19:07    
Olvasási idő: 2 perc

Az ESPN információi szerint a tesztelési lehetőségek javulásának, az egyre növekvő átoltottságnak és egy új ligaszintű partnerségnek köszönhetően a 2021-22-es NBA-szezonban már teltháza meccseket játszhatnak a csapatok. Abban is bíznak, hogy ebben a szezonban idővel egyre több nézőt engedhetnek majd be a csarnokokba.

2019-ben még így vonult be LeBron James az öltözőbe. (Fotó: Getty Images)

Az egyik kulcs ehhez az NBA megállapodása a CLEAR elnevezésű céggel, amely olyan beléptetőkapukat készít, amely felismeri a szurkolókat, és biztonságos módon hozzáfér az illető koronavírussal kapcsolatos információihoz (korábbi teszteredményekhez, oltási információkhoz, és az érintett személy által megadott adatokhoz). Ezzel is biztosítva, hogy olyanok léphessenek csak be a mérkőzésre, akik védettek. A cég mind a 30 NBA-csapat számára biztosít majd ilyen belépőkapukat.

Néhány csapat már használja ezt a dolgozók és a korlátolt számban beengedett nézők ellenőrzésére, és bár az NBA az első hivatalos liga, amellyel megállapodik a CLEAR, több profiligában kipróbálták már a rendszert.

Jelenleg az NBA-csapatok esetében eltérő megengedett maximális létszám a csarnokokban, mindenhol a helyi szabályozás és a klubvezetés dönt a kérdésben. Pillanatnyilag 0 és 5500 8Utah Jazz) között mozog a nézőszám a ligában. Vannak csapatok (Blazers és Thunder), amely már nem is tervezi megnyitni a kaput a nézők előtt ebben a szezonban, míg a kaliforniai csapatok épp most kaptak zöld utat az államtól.

Az Egyesült Államokban is gőzerővel zajlanak az oltások, a New York Times tegnapi cikke szerint ország teljes lakosságának körülbelül egyharmada, 108,3 millió ember kapta meg legalább az első oltást, és egyötöde, 63 millió ember már a második oltáson is túl van, vagy a Johnson & Johnson vakcináját kapta, amelyből csak egy oltásra van szükség. Naponta 3 millió oltást adnak be, és Joe Biden azt szeretné, ha elnöksége 100. napján (április 30.) már 200 millió beoltott állampolgára lenne Amerikának. Páran már az NBA-játékosok közül is kaptak oltást. Például az a Karl-Anthony Towns is, aki több közeli családtagját elvesztette a járvány során.

Ha a technológiai háttér tovább fejlődik, és ilyen ütemben zajlik az oltás, nem tűnik már lehetetlennek az NBA terve, hogy október végén teltházzal induljon a szezon.

NBA-rekord, visszatérő Durant:

Akit a pályán elért eredmények érdekelnek most jobban, azoknak egy érdekes NBA-rekordról számolunk be. Az Atlanta Hawks ugyanis 11/11 dobott a vonalon túlról a New Orleans Pelicans elleni meccs harmadik negyedében. Ennél több triplát hibátlan mutatóval soha egy csapat sem értékesített egy negyedben az NBA-ben.

Aki már látott valaha kosármeccset, pontosan tudja, hogy egy ilyen sorozat milyen demoralizáló lehet az ellenfélnek. Nem csoda, hogy Trae Youngék legyőzték Zion Williamséket, és a pocsék szezonkezdés után továbbra is a negyedik helyen állnak a keleti konferenciában.

Aminek még örülhetünk: Bár James Harden kidőlt egy időre, Kevin Durant 23 kihagyott meccs utám ma éjjel visszatér a Brooklyn Netsbe, Joel Embiid pedig a rettenetesnek tűnő térdsérülése után újra a pályán van, és ugyanott folytatta a szezont, ahol abbahagyta (ellenállhatatlan).

NBA a Sport TV-n:

Csütörtökről péntekre virradóra két nyugati élcsapat (Los Angeles Clippers – Phoenix Suns) rangadója lesz látható hajnali négytől a Sport1-en (ismétlés pénteken 16 órától a Sport2-n ismétlünk). Péntekről szombatra virradóra hajnali kettőtől New Orleans Pelicans – Philadelphia 76ers találkozó vár ránk a Sport1-en (10:45-től ismétlünk a Sport1-en), míg szombatról vasárnapra virradóra a fél háromkor kezdődő Brooklyn Nets – Los Angeles Lakers találkozót nem szabad kihagyni a Sport1-en (vasárnap 11-től ismétlés a Sport1-en). A vasárnap estét bearanyozza majd a Sport1-en 20 órától jelentkező Alley-oop, és a 21 órakor kezdődő Denver Nuggets – Boston Celtics meccs. Csütörtökön 17:15-kor a Trash Talkban is szó lesz az NBA-ről, és csak a Sport1-re kall kapcsolni érte.