Chris Paul titkos löttye a Suns sikereinek kulcsa • SportTV

Chris Paul titkos löttye a Suns sikereinek kulcsa

2021. 04. 08. 18:28    
Olvasási idő: 2 perc

Tegnap este igazi rangadót játszott a Phoenix Suns és a Utah Jazz. A találkozót a Suns nyerte meg, és Chris Paul ezúttal is remekelt, amikor nagyon kellett. Úgy tűnik, megvan, mi az oka annak, hogy a napokon belül 36 éves kosaras ilyen kiváló teljesítményre képes: ’Chris titkos löttye’ a megfejtés.

Nem csak Michael Jordannek van titkos löttye. (Fotó: twitter / @ESPN)

A szezon előtt sokan megmosolyogták volna azokat, akik azt tippelik, hogy cirka 50 meccs után a Utah Jazz és a Phoenix Suns vezeti majd a ligát. Pedig ez a helyzet éppen, és ezen a tényen az sem változtatott, hogy az NBA tegnapi játéknapján összecsapott a két csapat. Rangadóhoz méltó meccset játszottak, amit végül hosszabbítás után 117-113-ra nyert meg a Suns:

Donovan Mitchell 41, Devin Booker pedig 35 pontot szorgoskodott össze, de most inkább tisztelegjünk kicsit a liga egyik irányítóistene előtt, aki nem mellesleg olyan jó játékos, hogy kabalának is tekinthető. Hiszen bárhova igazol, jobbá teszi a csapataot. Aki nekem nem hisz, higgyen a StatMuse-nak.

Ebből látszik, hogy Paulnak pályafutása során nem volt olyan csapatváltása (beleszámítva az újoncszezonját, amikor nyilvánvalóan új tagja volt a Hornets keretének), amikor ne tette volna jobbá a csapata mérlegét. Ez azért egy elég erős adat. Ahogyan az is, hogy a Jazz ellen 29 pontot szerzett, amiből 11-et a negyedik negyedben, négyed pedig a ráadásban szorgoskodott össze. Emellett kiosztott 9 gólpasszt is. Nem egyedüli eset volt, hogy ekkorát játsszon ebben a szezonban, hiszen ott volt az All-Star-gálán (ahol zsákolt is), és elég csak megnézni, hogy a 2016-17-es szezon óta nem volt ilyen magas az asszisztátlaga (8,8), soha nem dobott ilyen pontosan a büntetővonalról (92,6 százalék), a mezőnykosár-százaléka (49,3) utoljára a 2009-10-es kiírásban volt ilyen magas. Ráadásul pár héttel ezelőtt az NBA történetének hatodik játékosa lett John Stocton, Jason Kidd, Steve Nash, Mark Jackson és Magic Johnson után, aki elérte a 10.000 gólpasszos álomhatárt.

A titokra fény derült a Jazz ellen, amikor egy ügyes operatőr lefülelte, hogy a kulacsán a ’Chris titkos löttye’ felirat olvasható.

De mi lehet abban a löttyben? Nem tudjuk, de az egyértelmű, hogy ez egy utalás a Space Jamre. A Space Jam 2 első trailerében nem szerepelt, de állítólag benne lesz a filmben. A titkos lötty azonban az első epizódban fontos szerepet kap:

Ott tehát vízről van szó, amiről Tapsi Hapsi azt állítja, hogy Michael Jordan titkos itala, és ettől ügyesek lesznek majd a többiek is. Akik aztán isznak a vízből, és a dolog végkimenetelét ismerjük.  Ha Chrisnek is ez a titka, kiválóan működik ez a placebo.

NBA a Sport TV-n:

Jó hírünk van, mert ma éjjel volt csapata, a Los Angeles Clippers ellen lép pályára Paul. Hajnali négytől a Sport1-en lesz látható a meccs (ismétlés pénteken 16 órától a Sport2-n ismétlünk). Péntekről szombatra virradóra hajnali kettőtől New Orleans Pelicans – Philadelphia 76ers találkozó vár ránk a Sport1-en (10:45-től ismétlünk a Sport1-en), míg szombatról vasárnapra virradóra a fél háromkor kezdődő Brooklyn Nets – Los Angeles Lakers találkozót nem szabad kihagyni a Sport1-en (vasárnap 11-től ismétlés a Sport1-en). A vasárnap estét bearanyozza majd a Sport1-en 20 órától jelentkező Alley-oop, és a 21 órakor kezdődő Denver Nuggets – Boston Celtics meccs.