Ismét a Sport TV stúdiója ad otthont a Final4 sorsolásának • SportTV

Ismét a Sport TV stúdiója ad otthont a Final4 sorsolásának

2021. 04. 12. 15:28    
Olvasási idő: 2 perc

Európa kézilabdaszurkolói kedden este a Sport TV stúdiójára figyelnek, hiszen az Európai Kézilabda-szövetség, az EHF Marketing és a Magyar Kézilabda-szövetség szervezésében ott lesz a május 29-én és 30-án megrendezésre kerülő női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének sorsolása. A Sport TV stúdiójának eseményeit a világ számos pontján láthatják majd.

2019-ben is a stúdióban volt a sorsolás. (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

Május 29-én és 30-án a budapesti Papp László Sportaréna ad otthont a női klubkézilabda csúcseseményének számító Bajnokok Ligája négyes döntőjének, amelyen a magyar Győri Audi ETO KC, a francia Brest-Bretagne, a norvég Vipers Kristiansand és az orosz CSZKA Moszkva vesz részt. Április 13-án, kedd este 17:30-tól rendezik meg a sorsolást, azután tudjuk majd meg, kik csapnak össze a május 29-i elődöntőkben.

Az Európai Kézilabda-szövetség, az EHF Marketing és a Magyar Kézilabda-szövetség úgy döntött, 2021-ben is a Sport TV Harmadik Félidő című műsorának stúdiójában rendezik meg a sorsolást. Az eseményt élő tévéműsorként  a koronavírus miatt a lehető legszigorúbb biztonsági előírásokkal gyártja le a Sport TV.  A nemzetközi jelet összesen 14 európai televízió veszi át, de közvetítik a Közel-Keleten és Észak-Afrikában is, emellett a Bajnokok Ligája hivatalos internetes platformjain elérhető lesz az egész világon. Az angol nyelvű produkciót a magyar nézők szinkrontolmács segítségével követhetik. A sorsolás házigazdája Szalay Edit és Petur András lesz, ők a stúdióban vendégül látják Bozsidar Djurkovicsot, az EHF versenybizottságának elnökét is. Skype-on csatlakozik továbbá a sorsoláshoz Kari Brattset, a Győri Audi ETO KC beállója, Sandra Toft, a Brest kapusa, Chana Masson, a CSZKA Moszkva kapusa, illetve Katrine Lunde, a Vipers Kristiansand kapusa is. Miután kialakulnak a párosítások, a Sport TV szakértői a Győr szempontjából külön is elemzik a sorsolás eredményét, ezt természetesen már csak a magyar nőzők kedvéért.

A négy résztvevő közül a címvédő (legutóbb 2019-ben nyerte meg a BL-t, de 2020-ban nem volt Final4) Győri Audi ETO KC érte el a legjobb eredményeket, 2017 óta csak az ETO nyerte meg a Bajnokok Ligáját, és összesen 5 BL-elsőséggel büszkélkedik. A három vetélytárs közül még senki sem ért fel a BL csúcsára, a Final Fourba is csak a Vipers Kristiansand jutott be 2019-ben. A torna érdekessége, hogy Görbicz Anita nyári visszavonulása miatt ezek a meccsek lesznek az utolsók, amelyeket a Győri Audi ETO KC színeiben vív a nemzetközi porondon.

A női Final Four sorsolása: április 13., kedd 17:30, Sport1 (élő)

Női kézilabda Bajnokok Ligája Final4: március 29-30., kizárólag a Sport1 műsorán