Steph Curry a Warriors történetének legjobb pontszerzője lett • SportTV

Steph Curry a Warriors történetének legjobb pontszerzője lett

2021. 04. 13. 14:21    
Olvasási idő: 2 perc

A mai naptól Steph Curry a Golden State Warriors franchise történetének legereményesebb pontszerzője. Nem mást, mint a legendás Wilt Chamberlaint előzte meg, és 53 dobott pontjával megadta a módját az ünnepségnek.

Steph Curry törtélemi tettet hajtott végre. (Fotó: twitter / @ESPNStatsInfo)

Steph Curryt az NBA tegnapi játéknapja előtt 19 pont választotta el attól, hogy a Warriors franchise-rekordere legyen, azaz megelőzze Wilt Chamberlaint, aki korábban 5 és fél szezon alatt 17783 pontot szerzett a Philadelphia Warriors majd San Francisco Warriors színeiben.  Aztán elkezdődött a Denver Nuggets elleni meccs.

Mint látható Curry már az első negyed végén elérte a 19 pontot, amivel megelőzte a centeróriást. a meccset végül 116-107-re nyerte a Warriors. Curry pedig nem állt meg egészen 53 pontig, hat lepattanóig és négy gólpasszig. Ráadásul berámolt 10 hárompontos is.

Most akkor itt egy picit értékeljük ki Curry nagyságát úgy általánosságban és a Warriors tekintetében is:

  • Amellett, hogy 17818 pontjával már ő minden idők legjobb Warriorsos pontszerzője, csendben elhallgattuk azt korábban, hogy ebben a szezonban lett a klub legjobb gólpasszadója is, amikor megelőzte Guy Rodgerst. Jelenleg 4893-nál tart. A labdaszerzések tekintetében második 1265-tel, és már csak 95 választja el Chris Mullin első helyétől.
  • Ahogyan említettük, 10 hármast dobott. Ez volt karrierje 18. 10+-os meccse, ami toronymagas NBA-rekord. A listán (nem Warriorsos, hanem NBA-s) második Klay Thompsonnak öt ilyen meccse volt.
  • Karrierje hetedik olyan meccsét játszotta, amin legalább 50 pontot szerzett, és legalább 10 triplát is dobott mellé. Nincs még egy játékos, akinek kettőnél több ilyen meccse van.
  • Curry tehát isten üzemmódban játszik, magasabb a pontátlaga (30,4), mint 2016-ban (30,1), amikor pontkirály lett.
  • Az elmúlt hét meccsén mindegyiken dobott legalább 32 pontot (átlagban 38,2-t). Az utolsó Warriors kosaras, aki zsinórban hét meccsen eljutott legalább 30 pontig, Rick Barry volt, még 1967-ben.

Az említett Warriors-Nuggets meccshez sajnos hozzátartozott egy nagyon kellemetlen pillanat is. Jamal Murray egy rossz mozdulat után a térdéhez kapott, és csak reménykedik benne minden szurkoló, hogy nem lesz túl súlyoz az a sérülés. Az esélyek viszont nem túl jók…

NBA a Sport TV-ben:

Csütörtök éjjel (vagyis pénteken hajnalban) 4 órakor élőben közvetítjük a Sport1-en a Los Angeles Lakers – Boston Celtics meccset, amelyet pénteken 21:30-tól a Sport2-n is meg lehet nézni. A hétvégénk pedig zsófolt lesz európai időpontban zajló meccsekkel. A Sport2-n látható lesz szombaton 22:30-tól a Los Angeles Lakers – Utah Jazz, vasárnap pedig 19 órától a New York Knicks – New Orleans Pelicans, illetve 21:30-tól a Miami Heat – Brooklyn Nets találkozó. Ez elég erős felhozatalnak tűnik. Mindezek mellé érkezik a Trash Talk csütörtökön 18:30-tól a Sport1-en és az Alley-oop szombaton 21:30-tól a Sport2-n (utóbbi közvetlenül a Lakers-Jazz meccs előtt lesz).