1 centin múlt minden idők talán legnagyobb kosara • SportTV

1 centin múlt minden idők talán legnagyobb kosara

2021. 04. 22. 12:06    
Olvasási idő: 2 perc

Rendkívül szoros végjátékot hozott a Philadelphia 76ers – Phoenix Suns meccs az NBA-ben, és bár sok-sok önmagában is elképesztő kosár született az utolsó másodpercekben, nagyon közöl voltunk, hogy minden idők talán legnagyobb kosarát szerezze Joel Embiid.

Eszeveszett meccset játszott tegnap Philadelphiában a keleti első és a nyugati második, azaz a Sixers és a Suns. A végeredmény 116-113 lett, de ahogyan ez kialakult, az nem volt semmi:

Mi lett volna, ha bemegy Embiid dobása?

De hogy jutottunk el ide? Idézzük csak fel!

Bookernek és Embiidnek kétszer-kétszer talált be hidegvérrel kulcsfontosságú pillanatban, Furkman Korkmaz sem viccelt Mikal Bridges-szel az arcában. Chris Paul kihagyott második büntetője után jött Joel Embiid „Hail Mary”-je, ami ha beesik, nagyon hosszú évekig szerepelt volna NBA-s összeállításokban és promóvideókban. Gondoljunk bele, 0,8 másodperce volt megfogni, megfordulni és elhajítani! Az ex-röplabdás kameruni koordinációja a helyén van, és mindezt majd 220 centisen csinálja, ami lenyűgöző. Tényleg csak 1 centin múlt, hogy nem esett be az egészpályás.

Dobtak már egészpályás kosarat, dobtak már utolsó pillanatos hármast, amivel döntetlenre menti a meccset, de ilyen mozdulattal ennyire fontos buzzer beater emlékeink szerint még nem született soha. Ráadásul egy rangadón egy hatalmas meccsen. Ezért gondolhatjuk azt, hogy ez lehetett volna az NBA történetének legnagyobb kosara.

„Amikor eldobtam, úgy tűnt, jó lesz” – mondta a meccs után Embiid, és a Suns játékosai is elismerték, hogy ők sem tudják, hogyan reagáltak volna, ha beesik. Azért elég árulkodó Devin Booker arca a gyűrű alatt, és ahogy George Hill megöleli az ellenfélnél játszó Mikal Bridgest.

Embiid egyébként nem unatkozott a meccsen, 38 pontot és 17 lepattanót szerzett, Deandre Aytonnak nem sok esélye volt ellene.

Aki kíváncsi, hogy egy nappal az eset után is képes lesz-e Embiid így villogni két újabb rangadón, az nézze meg éjjel a Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers meccset hajnali egytől a Sport1-en (vagy az ismétlést pénteken 22:30-tól a Sport2-n). Ebből a párharcból rögtön kettőt kapunk, hiszen szombaton 21:30-tól ismét összecsap a két gárda, és a Sport1 közvetítjük élőben a meccset, vasárnap 19 órától Charlotte Hornets – Boston Celtics, 21:30-tól Brooklyn Nets – Phoenix Suns mecset közvetítünk a Sport2-n.

Csütörtökön a Sport2-n 18 órától a Trash Talkban is szóba kerül az NBA-de, szombaton 20:30-kor Csabi és Bazska az Alley-oopban a liga elmúlt hetének legfontosabb momentumait eleveníti majd fel.