Giannis Antetokounmpo és a Bucks nem játszott az étellel • SportTV

Giannis Antetokounmpo és a Bucks nem játszott az étellel

2021. 05. 31. 19:31    
Olvasási idő: 3 perc

A Milwaukee Bucks az első csapat, amely söpréssel jutott be a rájátszás második körébe, bosszút álltak a Miami Heaten. Közben a szurkolók megőrültek, a sérülések pedig bekavarnak minden párharcba.

Az NBA első körében eddig egyedüliként a Milwaukee Bucks jutott túl söpréssel az első körön (és már csak a Wizards ellen 3-0-ra vezető Sixers követheti majd a példáját). Giannis Antetokounmpóék igazán nemes bosszút álltak a Miami Heaten a buborékban elszenvedett vereségükért. A Görög Szörny és csapata most nyugalommal várhatja a második körös ellenfelet, amely szinte biztosan a Brooklyn Nets lesz (3-1-re vezet a Celtics ellen). Azért, ha ez összejönne, akkor a Giannis-Durant ütközet több, mint kolosszálisnak ígérkezik. Sokat változott a világ a buborék óta, ott a második körben a Heat magabiztosan 4-1-gyel búcsúztatta a Buckst, és meg sem állt a döntőig. Giannis a meccs után azt nyilatkozta, hogy „Van az a mondás, hogy ne játssz az étellel. Mi nem akartunk játszani az étellel.” Nagyon úgy tűnik, hogy Jrue Holiday megszerzése volt az a momentum, ami a Milwaukee Bucks szintlépését eredményezheti, bár ennek fő fokmérője a Nets elleni második kör lehet.

Miközben a pályán zajlanak az események, sorra jönnek vissza a szurkolók a pályákra. A fura az, hogy az NBA-től egyébként rendkívül szokatlan bunkóság is társul az emberekhez:

  • Philadelphiában popcornnal dobálták meg Russell Westbrookot (Minek? Már 3-0 a Sixersnek, semmi szükség nincs erre)
  • New Yorkban leköpték Trae Youngot, akinek azt is kiabálták, hogy „ szerevezett keretek között, hogy Trae Young kopaszodik!” (OK, ő monjuk bepöccent tőle, és már 3-1-re elhúzott a Hawks a Knickstől).
  • Ja Morant és családja rasszista és vulgáris megnyilvánulásokkal találkozott Utahban. Az a Ja Morant, aki az NBA egyik leglátványosabban játszó kosarasa. Meglepetésre Morant és csapata megnyerte a ligaelső Jazz elleni első meccset, de a Jazz magára talált, és most már 2-1-re vezet..

Ezt a 360 fokos zsákolást muszáj betennünk. Mennyire könnyedén csinálja már?

  • A legutóbbi eset Bostonban történt, ahol a korábbi Celtics játékost, Kyrie Irvinget akarták megdobni egy műanyagüveggel. A tettes jól megszívta, mert elkapták, és most járthat majd a bíróságra testi sértés miatt. A Jaylen Brown sérülése miatt foghíjas Celtics becsületesen küzd, de kevés esélye lehet a szuper Nets ellen.

Irving szituációjának egyébként kiváltó okaként tekintik sokan azt, hogy a meccs után olyan mozdulatot tett, mintha megtaposná a Celtics logóját a félkörben. Ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk.

A nyugati koneferenciában könnyen lehet, hogy a rehab-osztályoknak is döntő szerep jut majd a rájátszásban. A Sunsban Chris Paul pályára tudott lépni a Lakers elleni negyedik meccsen. A Lakersből Davis kidőlt a félidő előtt, az ágyéka húzódott meg, és ez megborította a címvédőt, amely vereséget szenvedett, így 2-2 ez a párharc. Pedig LeBron James 36 évesen még repült is egy csodálatosat:

Sőt, hétfői hír, hogy a források szerint nincs túl nagy esély rá, hogy Davis pályára tudjon lépni az ötödik találkozón. Ezzel máris újra teljesen más a leányzó fekvése.

A Második Los Angeles-i gárda pedig fel tudott állni a padlóról. 0-2-es hátrányból, két hazai vereség után nyert két meccset a Los Angeles Clippers a Dallas Mavericks ellen. Erre rásegített nekik az, hogy Luka Doncic egy idegsérüléssel lépett pályára, alig tudta mozgatni a nyakát, és ez a játékára is rányomta a bélyeget. Kezdődik minden ’’elölről’’ 2-2-ről.

A rájátszásba harmadikként bejutó Denver Nuggets már alapból sérülten vágott neki a playoffnak (Jamal Murray), de ez nem annyira látszott szombatig. Aznap viszont nagyon. Pocsék volt a Nuggets, és a Blazers 2-2-re egyenlített.

NBA a Sport TV-n

Izgalom van tehát izgalom hátán az NBA-ben, ezért nyugodt szívvel ajánljuk NBA-közvetítéseinket. Bár jósok nem vagyunk, ezért párosítást nem tudunk mondani, csak azt mondjuk, hogy közvetítünk csütörtökről péntekre virradóra a Sport1-en (1:30, Sport1), amit pénteken 10:45-től is ismétlünk. Sőt, szombaton 21 órakor a Sport2-n és vasárnap 21.30-kor a Sport1-en is lesz nagyon jó időpontban meccs. Hogy kik játszanak, azt még nem tudjuk, de a változás jogát így is fenntartjuk. Ami tuti lesz: szombaton 20 órától a Sport2-n lesz Alley-oop Csabival és Bazskával, előtte csütörtökön 18 órától a Sport1-en lesz Trash Talk, ahol szokásunkhoz híven lesznek NBA-s híreink.