Damian Lillard: Nincs nála nagyobb küzdő az NBA-ben! • SportTV

Damian Lillard: Nincs nála nagyobb küzdő az NBA-ben!

2021. 06. 02. 16:49    
Olvasási idő: 2 perc

Embertelen teljesítményt nyújtott a Denver Nuggets elleni rájátszás-meccsen Damian Lillard. 55 pontot, közte 12 hárompontost dobott, kétszer mentette hosszabbításra a meccset, de ez most nem volt elég a győzelemhez. Ennek ellenére jár a kalapemelés neki, minden elismerést megérdemel.

Oda neki a koronát. (Fotó: twitter / @trailblazers)

Sok éve igaz az, hogy ez a Portland Trail Blazers semmit sem érne el az NBA-ben, ha nem lenne Damian Lillard, és nem jönne meg néha a Dame Time-ban, hogy leejtse az állunkat. Tegnap is jött, sokszor, ebből kiesett 55 pont, közte a rájátszásokban NBA-rekordnak számító 12 tripla, 10 gólpassz, két lélegzetelállító meccsmentő tripla (az egyik egy gyors 360 fokos fordulat után). A rájátszásban 17 pontot szerzett (csapattársai összesen kettőt). Egyszerűen nincsenek arra szavak, mennyit tett ezen a meccsen is, minden idők egyik legnagyobb playoff-performanszát láttuk:

Soha senki sem dobott 12 triplát egy meccsen a rájátszásban, főleg nem ilyeneket, de ezt csak mi tesszük hozzá. Az eddigi csúcstartó Klay Thompson volt 11-el még 2016-ból. A negyedik játkos a liga történetében, akinek összejött rájátszásban az 50 pont-10 gólpassz kombó (55-10-es még nem volt), de olyan még SOHA sem volt az NBA-ben (sem az alapszakaszban, sem a rájátszásban), aki e mellé ráadásul legalább 10 triplát is berámolt.

A StatMuse adatai alapján ez volt a leghatékonyabb ötvenes meccs a rájátszások történetében:

Elképesztő. És hogy mit mond ő?

„Nem számít. Elvesztettük a meccset.”

Rengeteg NBA-sztár sokkot kapott Lillard művész úr fellépése után, például Kevin Durant (aki tegnap jutott a második körbe a Brooklyn Netsszel) például azt tweetelte, hogy négyszer is nekiszaladt, hogy kommentelje, amit lát, de le sem tudja írni szavakkal ezt a mestermunkát.

Austin Rivers egy véletlenül kihagyott Lillard dobás utáni reakciója máris virális lett, mert nem volt sok ilyen a meccsen.

Lépjünk picit hátra, próbáljuk meg hideg fejjel nézni, a Denver Nuggets nem érdemtelenül nyerte meg a Blazers elleni ötödik meccset, és nem véletlenül vezet 3-2-re a párharcban. Ez a Jokernek köszönhető, mert ugyan picit elhomályosította most Lillard, azért egy 38 pontot, 11 lepattanós, 9 gólpasszos, 4 blokkos mestermunkát láttunk az MVP-től is (nyugi, ő lesz az MVP). A mezőnyszázaléka picit gyengébb volt a szokásosnál, de ez elég volt a sikerhez.

Miközben a denveri és portlandi gigászok egymásnak mentek, történt más is az NBA-ben. A Brooklyn Nets ott van a második körben, 4-1-gyel jutott túl a Boston Celticsszen. Danny Ainge távozik is posztjáról, és az eddigi vezetőedző, Brad Stevens lesz az új igazgató, a klub pedig új edző után néz.

A Los Angeles Lakersben nem játszhatott Anthony Davis, és bár próbált lelket lelni csapattársaiba, ez nem sikerült neki, és a Lakers 3-2-es hátrányba került a Phoenix Suns ellen. Shaquille O’Neal azt mondta, ő még nem látta ilyen lélektelennek a Lakerst. 2-3 az állás, a címvédő nagy bajba kerülhet még.

Az állás a többi párharcban:

Sixers-Wizards: 3-1

A Bucks továbbjutott a Heat ellen.

Knicks-Hawks: 1-3

Jazz-Grizzlies: 3-1

Clippers-Mavericks: 2-2

NBA a Sport TV-n:

Jó hírünk van a Dame Time és a Joker kedvelőinek, ugyanis a párharc hatodik meccsét élőben közvetítjük pénteken hajnalban (2 óra, Sport1), illetve terveink szerint szombaton 21 órakor a Sport2-n és vasárnap 22:00-kor a Sport1-en is látható lesz majd élő NBA-meccs. Párosítást még nem tudunk mondani, de azt tudjuk, hogy szombaton 20 órától lesz Alley-oop a Sport2-n, és csütörtökön 18 órától a Sport1-ben is ejtünk majd jónéhány szót a ligáról.