LeBron James életében először esett ki a rájátszás első körében • SportTV

LeBron James életében először esett ki a rájátszás első körében

2021. 06. 04. 18:57    
Olvasási idő: 3 perc

A Los Angeles Lakerst elérte a végzete, amely egész szezon ott lebegett a csapat feje felett: a sérülések pecsételték meg az aranysárga-lilák szezonját. Anthony Davis lesérült, pontosabban rásérült a már meglévő sérülésére, LeBron James pedig lehet, hogy tényleg nem 100 százalékos.

Nem lesz címvédés az NBA-ben, aminek a Phoenix Suns szurkolói, és LeBron James utálói örülhetnek a legjobban. A Suns csodálatos játékkal búcsúztatta a Los Angeles Lakerst a rájátszás első körében. Túltette magát azon, hogy Chris Paul vélhetően nem végig volt száz százalékig egészséges, de a Lakers nem tudta feldolgozni Anthony Davis sajnálatos sérülése. Davis a negyedik meccs első félidejében sérült meg, azt elvesztette a Lakers, az ötödik meccsen nem játszott, újabb vereség, majd a hatodikra tért vissza, ott azonban ez történt:

Igen, jól látható, hogy Davis alig 5 percet tudott a parketten tölteni, a hatodik meccs is Suns győzelemmel zárult. Nem szabad elhallgatni, hogy a Sunsban Devin Bookert megihlette a Staples Center, és 47 pontot dobott a mindent eldöntő ütközeten, az első negyedben hatból hat hárompontost rámolt be, de egész meccsen földöntúli volt a dobószázaléka. 36-14-es állásnál el is dőlt jóformán minden. Azzal most ne foglalkozzunk, hogy végül kiállíttatta magát. Inkább jegyezzük meg, hogy rajta kívül öt játékos tudott legalább 47 pontot dobni idegenben playoff-párharc hatodik vagy hetedik meccsén (Hakeem Olajuwon, Dominique Wilkins, Ray Allen, Kevin Durant és Jamal Murray):

A meccs után LeBron neki adta a mezét, amit dedikált is:

Booker idolját, Kobe Bryantet is megemlítette a nyilatkozataiban. Azt mondta, tudja, hogy ott volt az arénában, és most büszke rá.

LeBron James pályafutása során először esett ki a rájátszás első körében,

eddig 14-0 volt a mérlege, aminél csak Robert Horry és Derek Fisher tudott jobbat. Ők 16-0-val vonultak vissza.

Azonban a párharc során kiosztott két blokkjával oda jutott, hogy az NBA-rájátszások örökrangsorában immár pontokban (1.), lepattanókban (6.), gólpasszokban (2.), labdaszerzésben (1.) és blokkokban (10.) is a TOP10-ben van.

A kiesés miatt most sokan elkezdenek arról beszélni, hogy milyen út áll a Lakers előtt, de az tény, hogy ez a szezon a sérüléseken ment el, LeBron James 27, Anthony Davis 36 meccset hagyott ki az alapszakaszban, a rájátszásban Davis csak három meccset játszott végig (azokon 2-1 volt a Lakers mérlege). Egyvalami valóban megemlíthető Jamesszel kapcsolatban. Nem tudta azt a hősies játékot produkálni, mint korábban Clevelandben, amikor kidőltek mellőle a játszótársak. Az is tény, hogy nehezített pálya volt az a Lakersnek, hogy a sérülések miatt visszacsúszott a tabellán, így egy valóban bivalyerős Suns ellen kellett volna helytállni.

A meccs után ő is a sérüléseket emelte ki, és hogy nagyon fontos az, hogy a jövőben egészséges tudjon maradni a csapat, mert akkor minden visszatér a normál kerékvágásba. Legyen így, de muszáj megemlíteni, hogy James 37 éves lesz decemberben. Bár az is igaz, hogy már pár éve bizonygatja nekünk, hogy ez nem túl sokat számít. Talán egy újabb picivel hosszabb pihenő pont elég lesz neki arra, hogy regenerálódni tudjon, és a Space Jammel kapcsolatos promóciós feladataira is lesz ideje.

Azt az adatot még tegyük ide, amit a StatMuse-on találtunk:

2010 óta először rendeznek olyan döntőt, amiben nincs ott vagy LeBron James, vagy Steph Curry…

A Phoenix Suns ellenfele a Denver Nuggets lesz a második körben. Nikola Jokicsék is 4-2-re nyerték meg a Portland Trail Blazers elleni párharcot. A Utah Jazz ellenfélre vár még, a Dallas Mavericks 3-2-re vezet a Los Angeles Clippers ellen. Előfordulhat, hogy az első körben búcsúzik mindkét Los Angeles-i sztárcsapat?

Keleten ezzel szemben már pontosan tudjuk, hogy a Philadelphia 76ers az Atlanta Hawksszal, a Brooklyn Nets pedig a Milwaukee Bucksszal küzd majd meg.

Azért a Kevin Durant-Giannis Antetokounmpo párharc elképesztő csemegének ígérkezik.

Érdekesség, hogy az előző szezonban konferenciadöntőig jutó csapatok közül egyedül a Denver Nuggets jutott túl az első körön, de a Nuggets is elveszítette egyik legjobbját, Jama Murrayt keresztszalag-szakadás miatt. Lehet, hogy volt igazság abban a szezon előtt, hogy nem volt elég idő regenerálódásra.

NBA a Sport TV-n:

Tudjuk már a hétvégi menüt. Szombaton 20 órától a Sport2-n Csabi, Bazska és Kornél az Alley-oopban megbeszéli a liga aktualitásait. Éjjel (vagyis vasárnap hajnalban) elkezdődik a Brooklyn Nets-Milwaukee Bucks párharc, fél kettőtől közvetítjük a Sport2-n, és vasárnap délelőtt 10 órától is megismételjük majd. Vasárnap 22 órától is közvetítünk mérkőzést, de a rájátszás alakulásának függvénye még, hogy mit.