Ilyen még nem volt az NBA-ben: Clippers-Dallas, ahol nincs hazai pálya • SportTV

Ilyen még nem volt az NBA-ben: Clippers-Dallas, ahol nincs hazai pálya

2021. 06. 05. 12:36    
Olvasási idő: 2 perc

Az NBA rájátszásának első fordulójában egyetlenegy hetedik meccs lesz, azt pedig a Los Angeles Clippers és a Dallas Mavericks vívja egy olyan párharcban, ahol az eddigi hat meccsből egyszer sem tudott a hazai csapat nyerni. Először fordult ez elő az NBA történetében, hogy egy párharc első hat meccsét a vendégcsapat nyerje. Kawhi Leonard egymaga gondoskodott a folytatásról.

A Clippers a sírból hozta vissza a párharcot. (Fotó: Getty Images)

3-3-ra áll a Clippers és a Dallas, az első két meccset megnyerte Los Angelesben a Mavericks, majd Dallasból elvitt két győzelmet a Clippers, majd Los Angelesben újra a Mavericks diadalmaskodott, és a hatodik meccsre ismét Dallasban került sor. Talán mondanunk sem kell, mi lett a vége…104-97-re nyert a vendégcsapat. Hat meccs, hat vendégsiker.

Kawhi Leonard tegnap is önmagát alakította, rezzenéstelen arccal bevert 45 pontot. Amivel beállította saját rájátszásbeli karriercsúcsát. Ráadásul ebből 42-t három negyed alatt termelte, az első negyedben ugyanis csak 3 pontot szerzett, a záró etapra tartogatott 12-t, amikor is 5-ből 5-ször talált be. Sőt, védekezésben mindössze 11 pontot tudtak róla szerezni a dallasiak. Bár tény, Reggie Jackson 25 pontja és Paul George játéka is kellett a sikerhez.

Luka Doncic azt nyilatkozta a meccs után, hogy Leonard elpusztította őket. És mentálisan ennek a Clippersnek szüksége van ilyen meccsekre. Ezzel most elkerülték a kiesést, és a 2020-as buborékból komoly sebeket hoznak magukkal, akkor ugyanis 3-1-ről kaptak ki a Nuggets ellen. Sokan leírták ezt a csapatot akkor, és a Mavericks elleni első két találkozó sem segített a csapat megítélésén. Paul George azt mondta, hogy ez nekik egy hetedik meccs előtti hetedik meccs volt.

Jöhet a párharc hetedik meccse. De tényleg érdekes elidőzni amellett is, hogy nem volt még soha olyan az NBA-ben, hogy hat meccsen keresztül ne tudjanak hazai pályán nyerni a csapatok. Ez is különlegessé teszi ezt a klasszikust. Legutóbb 1995-ben a nyugati konferencia döntője (Rockets-Spurs) volt az utolsó, ahol az első öt meccsen nyert a vendégcsapat, de ott a Rockets behúzta Houstonban a hatodik meccset.

Van egy jó hírünk, vasárnap adjuk a hetedik meccset élőben.

21:40 lesz a hivatalos kezdés, de ez függ a jégkorong-világbajnokság döntőjétől és a Clippers-Maverickc-meccs előtt kezdődő Sixers-Hawks meccs lefújásától is.

Emellett szombaton éjjel, vagyis vasárnap hajnalban lesz a Brooklyn Nets – Milwaukee Bucks meccs, amit élőben (1:30, Sport2), és megismételjük vasárnap 10 órától (Sport2) is.  Az Alley-oop szombaton 20 órától lesz a Sport2-n. Itt minden fontos, NBA-vel kapcsolatos témát kibeszél Csabi, Bazska és Kornél.