Ki játszik aranymeccset az Arany Európa-ligában? • SportTV

Ki játszik aranymeccset az Arany Európa-ligában?

2021. 06. 19. 11:54    
Olvasási idő: < 1 perc

Röplabdabarát nézőink emlékeznek rá, hogy két héttel ezelőtt mutattuk női válogatottunk szereplését az Arany Európa-liga csoportköréből, a két prágai minitornáról. Szombaton és vasárnap a sorozat final fourjának találkozóival jelentkezünk a Rusze Arenából.

A címvédő csehek – 2019-ben győztek, a tavalyra tervezett tornát a pandémia miatt rendezték meg az idén – szeretnének ismételni Ruszében (Fotó: www.cev.eu)

A négyes döntőbe három csapat csoportgyőzelemmel, a negyedik legjobb másodikként  kvalifikálta magát. A spanyolok az A-csoportból 4 győzelemmel, két vereséggel jutottak tovább egy kolozsvári és egy párizsi torna után. Azzal előzték meg az ugyanolyan mérlegű franciákat, hogy Romániában 3:0-re verték meg őket, a francia fővárosban pedig csak 3:2-re kaptak ki tőlük.
Elödöntőbeli ellenfelük a C-csoport másodikja, Horvátország lesz, amely a mieinket is tartalmazó C-csoportban lett második – hasonlóan az előző csoporthoz pontszámban holtversenyben a győztes csehekkel, az egymás elleni eredmények (3:1, ill. 2:3) a hazaiak mellett döntöttek a prágai két tornán. A horvátok viszont jobb összeredményt produkáltak, mint a másik két csoportmásodik – Franciaország és a háromcsapatos B-csoportban 2. Szlovákia –, így kerültek a final fourba.
A második elődöntőt tehát két csoportgyőztes, Csehország és a B-csoportot százszázalékos teljesítménnyel megnyerő Bulgária (4 meccs, 4 győzelem) vívja.
Az éremmeccsekre vasárnap kerül sor, azokat is élőben közvetítjük, 16 és 19 órai kezdettel.

NŐI RÖPLABDA ARANY EURÓPA-LIGA, négyes döntő, elődöntő. Sport1 16:00 Spanyolország–Horvátország; Sport1 19:00 Csehország–Bulgária (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Nyári Sándor)