A Veszprém is főtáblás a BL-ben • SportTV

A Veszprém is főtáblás a BL-ben

2021. 06. 29. 10:13    
Olvasási idő: < 1 perc

A korábbi idényekhez hasonlóan a 2021-2022-es Bajnokok Ligája-szezonban is négy csapat képviseli a magyar színeket a főtáblán, miután a férfiaknál a Telekom Veszprém megkapta a szabadkártyát, így csatlakozott a MOL-Pick Szegedhez. A nőknél az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC alapból főtáblás volt.

Az Európai Kézilabda-szövetség többpontos kritériumrendszer alapján eldöntötte, mely csapatok indulhatnak a férfi, illetve a női Bajnokok Ligája 16-os főtábláján.

Az már korábban biztos volt, hogy a nők között két csapatunk, a bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC is ott lehet a csoportkörben, a most kiosztott szabadkártyákon az Esbjerg, a Metz, a Rosztov-Don, a Ljubljana, a Savehof és a Kastamonu osztozik.

Fotó: eurohandball.com

A férfiaknál papíron eddig csak a magyar bajnok MOL-Pick Szeged indulása volt biztos, a legutóbb a 2020-as Final Fourban szereplő Telekom Veszprémnek wild cardért kellett folyamodnia. Nos, a ponzosásos listán roppant előkelő helyen álló Veszprém sikerrel járt, az övé lett az egyik szabadkártya, rajta kívül a Montpellier, az Elverum, a Meskov Breszt, a Dinamo Bucuresti és a Motor Zaporizzsja került még be a 16-os mezőnybe.

Fotó: eurohandball.com

A női BL szeptember 11-én, a férfi szeptember 15-én kezdődik.

A Sport TV a 2021-2022-es idényben is élőben követi nyomon a kézilabda BL eseményeit. Július 2-án, pénteken 11 órától a Sport1-en élőben közvetítjük a főtábla sorsolását.