Jön a nyár legnagyobb dartsos durranása! • SportTV

Jön a nyár legnagyobb dartsos durranása!

2021. 07. 10. 10:29    
Olvasási idő: < 1 perc

A címvédő Dimitri Van Den Berg a dél-afrikai Devon Petersen, a világelső Gerwyn Price pedig az osztrák Mensur Suljovic ellen kezdi meg a szereplését a nyár legnagyobb dartsos eseményén, a július 17-én induló World Matchplayen.

Milton Keynes helyett újra Blackpoolban, üres lelátók helyett ismét nézők előtt rendezik meg július 17-től a World Matchplayt. Ami viszont nem változott, hogy ez a nyár legnagyobb dartsos durranása, illetve, hogy ismét szuper mezőny lép dobóállásba. Ez mondjuk már a sorsoláson érződik, hiszen ahol az első körben a világelső Gerwyn Price az osztrákok mindenre képes játékosával, Mensur Suljoviccsal, a kétszeres győztes Michael van Gerwen a feltörekvő ausztrál Damon Hetával, a címvédő Dimitri Van Den Bergh a dél-afrikai Devon Petersennel, a második kiemelt Peter Wright pedig a holland Danny Nopperttel néz farkasszemet, ott az első pillanattól kezdve tilos unalomra panaszkodni. Mondjuk olyan tornán nehéz is lenne, ahol a világranglista első 16 helyezettje találkozik az elmúlt 12 hónap rajtuk kívüli 16 legjobbjával.

Fotó: pdc.tv

A 700 ezer font összdíjazású torna győztese egy 150 ezer fontos csekk mellett a Phil Taylor-kupát is megkapja, a trónig vezető út azonban rögös lesz. Sorrendben 10, 11, 16, 17, majd pedig 18 leget kell nyerni egy-egy győzelemért.

A Sport TV élőben követi nyomon a World Matchplay küzdelemsorozatát.