Kerkez ellopta a show-t • SportTV

Kerkez ellopta a show-t

2021. 07. 19. 19:29    
Olvasási idő: < 1 perc

Kerkez Milos, a szerb-magyar kettős állampolgárságú balhátvéd két góllal mutatkozott be a Milan felnőttcsapatában. Ettől még, legalábbis a tekintélyes La Gazzetta dello Sport szerint a tehetségek arrafelé szokásos útját járhatja be, és hamarosan kölcsönadhatják.

Ha csak felkészülési mérkőzésen is, de a hosszú távon a magyar válogatottal „szemező”, szerb-magyar kettős állampolgárságú Kerkez Milos a hétvégén lejátszotta az első perceit a Milan első csapatában, és ha már ott volt, a Pro Sesto elleni 6-0 során két gólt is szerzett. Balhátvédként. És a duplájával, ahogyan a tekintélyes La Gazzetta dello Sport fogalmazott, „ellopta a show-t”.

A Gazzetta nem érte be ennyivel a Győrből érkezett Kerkez kapcsán, a „Kemény arc, 17 év és remek bal láb” című cikkében jelezte például, hogy a Primavera-csapatban már 13 mérkőzésen túljutott. „Kerkez azt tette, amit egy fiatalnak tennie kell: lenyűgözte az edzőjét. A Milan annyira akarta őt, hogy magánrepülőt bocsátott a rendelkezésére. Maldini és Massara lezárta az üzletet a Győrrel, majd Milánóba repítette” – írta a lap a tehetségről. A Milan első számú balhátvédje jelenleg Theo Hernández, mögé a minap érkezett helyettesnek Fodé Ballo-Touré, így Kerkeznek alighanem kicsit még várnia kell. Bár aligha tétlenül, hiszen, ahogyan a Gazzetta valószínűsíti, a Milan az arrafelé divatos módi szerint kölcsönadja.

Kerkez olaszországi fejlődésében nagy szerepet játszott Federico Giunti, aki az elmúlt hat hónapban sokat segített a srác védekező képességeinek fejlesztésében. Az elsőkerékmeghajtással eddig sem volt gond…

A Sport TV élőben követi nyomon a Serie A 2021-2022-es idényét.