Itt az újabb szuperhármas: LeBron, Davis és Westbrook • SportTV

Itt az újabb szuperhármas: LeBron, Davis és Westbrook

2021. 07. 30. 21:23    
Olvasási idő: 2 perc

Cserélt a Los Angeles Lakers és a Washington Wizards, és így Russell Westbrook a Los Angeles Lakers játékosa lett, míg Montrezl Harrell, Kyle Kuzma, Kentavious Caldwell-Pope, illetve a drafton 22. helyen választott Isaiah Jackson ment Washingthonba (utóbbit már tovább is adták Indianába).

Itt még egymás ellen. De milyen lesz együtt? (Fotó: Getty Images)

Fontos megjegyezni, hogy az üzlet még nem hivatalos, majd csak augusztus hatodikán lehet az, amikor életbe lép Kyle Kuzma új szerződése, pénzügyileg így tud működni a tranzakció, illetve Montrezl Harrellnek is le kell hívni a következő szezonra érvényes játékosopciót. Hogy teljes legyen a kép. Meg kell jegyezni, hogy Westbrook mellett két második körös választás is érkezik az aranysárga lilákhoz.

Russell Westbrook elcserélhetetlennek hitt szerződését harmadszor sikerül elcserélni (Thunder/Rockets, Rockets/Wizards és most Wizards/Lakers), és összeáll a LeBron James-Anthony Davis-Russell Westbrook szuperhármas, ami papíron pompásan hangzik, a gyakorlatban pedig majd meglátjuk, hogyan működik. LeBron James mindenesetre boldog:

Westbrook egyetlen washingtoni szezonjában tripla-duplát átlagolt, és jó hatással volt a kultúrára, be is jutottak a rájátszásba. Jövőre 44 millió dollárt fog keresni, és a 2022-23-as szezonra 47 millió dolláros játékosopciója lesz. A három sztár együttes keresete 121 millió dollár, aminél 19 franchise teljes fizetési kerete alacsonyabb a ligában a szabadügynökpiac megnyitása előtt, és a Nets nagy hármasa is csak 119 körül visz haza. A fizetési plafon kicsivel több, mint 112 millió egyébként.

Érdekes, hogy Bradley Bealről jelentek meg a közelmúltban sorra a cikkek, hogy majd cserét kér, és elhagyja a fővárost, mégis Westbrook ment el. Bár állítólag ő maga akart a Lakershez menni, ami nem csoda, hiszen Los Angelesből származik. Azonban nem csak ez az oka, hanem az is, hogy össze akart ’’bútorozni’’ LeBron Jamesszel és Anthony Davisszel. Ok, normál esetben ez teljesen érthető indok a klubváltásra.

A Wizards jó fej volt, hogy igazodott Westbrook vágyaihoz, és épp LA-be cserélte. Tény az is, hogy Westbrook számára fontos tényező volt Washingtonban Scott Brooks jelenléte, akivel 2008 és 2015 között a Thundernél is dolgozott. Brookst kirúgták a nyáron, talán ez is segített a távozásban. Volt csapatáról csak szuperlatívuszokban beszélt búcsú insta-posztjában:

„Köszönöm DC! A családomat és engem is tárt karokkal fogadtatok az első pillanattól. A klubvezetés, az edzői stáb, az edzők, a csapattársak és a szurkolók is. Hálás vagyok, hogy esélyt adtatok és támogattatok minden lépésem során. Hálás vagyok, hogy egy ilyen kiváló szervezet tagja lehettem. Nem tartott sokáig, míg otthon éreztem magam DC-ben, és örökre hálás leszek és méltányolom a közös emlékeinket a csapattal. Köszönöm!”

Ez a Lakers egy most vagy soha csapat lesz, és bár az elmúlt évek tapasztalatai alapján vicces leírni, de James decemberben 37, Westbrook novemberben 33 éves lesz. Davis korával semmi gond, csak legyen egészségesebb, mint tavaly. Tripla-duplákban nem lesz hiány, csak erősítsék egymást, ne gyengítsék, és talán ésszerű volna, ha Westbrook kevesebbet dobna, és több energiát fektetne az erősségeire. Legyen energiabomba, és ossza a jobbnál-jobb gólpasszait, amiben 11,7-tel listavezető volt tavaly is, és amiben a Lakers viszont csapatszinten nem volt túl erős.

Az viszont tény, hogy 2012-ben játszottak ők már együtt, amikor a londoni olimpián aranyérmet nyertek.

Lezajlott a draft is, végül nem cserélték el egyik előkelő draftcetlit sem, és  papírforma igazolódott be a sorrend tekintetében is. Cade Cunninghamet elvitte a Pistons első helyen, Jalen Greent választotta másodikként a Rockets, Evan Moble lett a harmadik választott, így a Clelevalndhez került, Scottie Barnesra csapott le a Raptors negyedikként, Jalen Suggsra a Magic ötödikként. Josh Giddeyaz Oklahoma City Thunder játékosa lett, míg a Golden State Warriors hetedik helyen Jonathan Kumingával erősített.

Fun fact 1: Ricky Rubiót úgy cserélt Clevelandbe a Minnesota Timberwolves, hogy ő éppen az olimpián játszik a spanyol válogatottal. Lehet a Cavaliers vezető látták, hogyan dobott 26-ot Argentínának.

Fun fact 2: Két olyan játékos is elkelt a drafton, akik a gimis csapatban együtt játszottak LeBron James fiával. Bronnyval. Tényleg egyre közelebb vagyunk egy történelmi pillanathoz.