Mourinho kipucolná a Roma öltözőjét • SportTV

Mourinho kipucolná a Roma öltözőjét

2021. 08. 05. 09:05    
Olvasási idő: < 1 perc

José Mourinho az átigazolási időszakból hátralévő csaknem egy hónapban még kis híján kéttucatnyi játékostól szeretne megválni a Románál.

Az eddig veretlenül (5 győzelem – benne a Debrecen elleni – és 2 döntetlen) megvívott felkészülési mérkőzések, úgy tűnik, nem szolgáltattak elegendő témát José Mourinho, a Roma újdonsült vezetőedzője számára, így gyorsan gondoskodott még egyről. A Corriere dello Sport című lap értesülései szerint ugyanis a portugál tréner még az átigazolási időszak alig egy hónap múlva esedékes zárása előtt szeretne megválni 23 (!) játékosától.

A profik jelentős része fiatal vagy kölcsönből visszatérő játékos, de azért vannak közöttük prominens futballisták is, akiktől, ha sikerül megszabadulni, a fizetésük miatt jelentős összeget tud spórolni a klub. A legnagyobb összeget (évi 8 millió euró) Javier Pastore elküldésével lehetne megtakarítani, de Alessandro Florenzi (5,2 millió euró), Steven Nzonzi (5,7), Federico Fazio (5,1), Pedro (4), Davide Santon (2,6), Robin Olsen (2,4), Ante Coric (2,1) és William Bianda (1,6) is milliós bérrel büszkélkedhet. És ha ők mennek, alighanem lesznek érkezők is, akikkel kapcsolatban Mourinho szintén tartogathat néhány meglepetést.

A Serie A 2021-2022-es idényét a Sport TV élőben követi nyomon.