A Balatonfüred és a Csurgó EHL-meccseivel elindul a nemzetközi kézilabdaszezon • SportTV

A Balatonfüred és a Csurgó EHL-meccseivel elindul a nemzetközi kézilabdaszezon

2021. 08. 26. 12:33    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bajnokok Ligája rajtjáig még várnunk kell pár hetet, de az EHL-ben már megkezdik szereplésüket a magyar csapatok. Egészen pontosan a Balatonfüred és a Csurgó méreti meg magát az első selejtezőkörben. A Veszprém pedig egy Kiel elleni rangadóval hangol a BL-szezonra, a két sztárcsapat felkészülési meccsét is közvetíti a Sport1.

A Veszprém a Balatonfüreddel is játszott felkészülési mérkőzést, azt a Füred nyerte. (Fotó: facebook / Balatonfüredi KSE)

Szombaton koradélután a Csurgó – Dobrogea Sud Constanta EHL-selejtezővel kezdődik el a nemzetközi tétmeccsek sorozata a 2021-22-es szezonban a Sport TV-n. A magyar bajnokságban ötödik helyen végző csurgóiak számára nem lesz ismeretlen a román ellenfél, hiszen két éve, még az EHF-kupában összecsaptak a felek. Akkor mindkét találkozón kétgólos vendégsiker született, de idegenben lőtt gólokkal a Csurgó jutott tovább.

A Balatonfüred vasárnap játssza el első mérkőzését, a Balaton-partiakra a svéd Malmö vár, amely zsinórban ötödször indul az EHL-ben vagy az EHF-kupában, de még sosem volt csoportkörös. A magyar bajnokság negyedik helyezettje legutóbb a 2018-19-es szezonban, még az EHF kupában jutott el a csoportkör fázisáig.

Amennyiben csapataink sikerrel veszik a rájuk váró akadályokat, még egy, szeptember második felében esedékes selejtezőkör vár rájuk. A magyar bajnokságban bronzérmes Grundfos Tatabánya KC már a csoportkör résztvevőjének mondhatja magát az EHL 2021-22-es kiírásában, a csoportkör mérkőzéseit október és március között rendezik.  A hölgyeknél az EHL-ben négy magyar csapat érintett, a Mosonmagyaróvár, a Vác, a Debrecen és az MTK, számukra később kezdődik a sorozat.

A kézilabda BL-ben a 2021-22-es szezonban is négy magyar csapatnak szurkolhatunk, az FTC-Rail Cargo Hungariának, a Győri Audi ETO KC-nak, a Pick Szegednek és a Telekom Veszprémnek. A Fradi és Győr szeptember 11-én, a Szeged szeptember 15-én, a Veszprém pedig szeptember 16-án lép először pályára. Utóbbi a BL-rajt előtt már egy ősi rivális elleni rangadót is vív felkészülési mérkőzés gyanánt, a 2020-as BL-győztes THW Kiel látogat Veszprémbe szombaton, és a mérkőzés hatalmas csemegének ígérkezik.

Az EHL selejtezőkörének menetrendje:

Csurgó – Dobrogea Sud Constanta: augusztus 28., szombat 14:45, Sport1

Balatonfüred – Malmö: augusztus 29., vasárnap 16:15, Sport1

Dobrogea Sud Constanta – Csurgó: szeptember 5., vasárnap 17:00, Sport2

Felkészülési mérkőzés:

Telekom Veszprém – THW Kiel: augusztus 28., szombat 16:45, Sport1