Véget kellene vetni az ötéves nyeretlenségnek • SportTV

Véget kellene vetni az ötéves nyeretlenségnek

2021. 09. 06. 17:35    
Olvasási idő: < 1 perc

Litvánia lesz a Kovács Patrik, Végső János összetételű magyar együttes első ellenfele a World Cup of Dartson, a nem hivatalos csapatvilágbajnokságon.

Litvánia ellen szakíthatja meg a magyar válogatott a World Cup of Dartson, a nem hivatalos csapatvilágbajnokságon öt éve tartó nyeretlenségi sorozatát – derült ki a hétfőn elkészített sorsolásból. A mieink legutóbb 2016-ban Bezzeg Nándor, Kovács Patrik összeállításban verték meg az első fordulóban Thaiföldet 5-3-ra, majd a második fordulóban kikaptak Belgiumtól, azóta viszont sorrendben Kanada, Dél-Afrika, Németország és Portugália ellen is már az első kanyarban jött a fájdalmas búcsú.

És valljuk be, a csütörtök este Jénában sorra kerülő meccsen sem a Kovács Patrik, Végső János egység a favorit, hiszen az ellenfél Litvánia Darius Labanauskas személyében kipróbált PDC-profit, a világranglista 39. helyezettjét is bevetheti, elsőre legfeljebb Mindaugas Barauskason találhatunk fogást. Ha pedig összejön a magyar bravúr, akkor jöhet a Wales (Gerwyn Price, Jonny Clayton)-Finnország (Marko Kantele, Veijo Viinikka) találkozó továbbjutója, minden bizonnyal a címvédő Wales. A vb-címvédő, friss Hungarian Darts Trophy-győztes Price-szal és a Premier League-nyertes Claytonnal…

Az esélyesek közül az első kiemelt Anglia (James Wade, Dave Chisnall) Brazíliával, Hollandia (Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode) Dániával, míg Belgium (Dimitri Van Den Bergh, Kim Huybrechts) Horvátországgal kezd.

Fotó: pdc.tv

A végső győztes 70 ezer fonttal gazdagodik, de az első fordulóban búcsúzó csapatnak is jut majd 4000 font.

A Sport TV élőben követi nyomon a World Cup of Darts eseménysorozatát, az első session csütörtökön 19 órától a Sport1-en lesz látható.

Cookie beállítások