Indul a PDC darts csapat-vb: Magyarországé a nyitó mérkőzés • SportTV

Indul a PDC darts csapat-vb: Magyarországé a nyitó mérkőzés

Sport TV avatar Sport TV 2021. 09. 09. 08:16    
Olvasási idő: < 1 perc

Szeptember 9-én kezdődik a PDC darts csapatvilágbajnokság, amelyen egyrészt láthatjuk a világ legjobbjait saját nemzeti csapatuk képviseletében, másrészt szurkolhatunk a magyar válogatottnak is, amelyet Kovács Patrik és Végső János alkot. A Sport TV közvetíti az eseményt, amelynek legelső összecsapását a magyarok vívják Litvániával.

Wales a címvédő. (Fotó: PDC Europe)

Az angolul PDC World Cup of Dartsnak nevezett darts csapatvilágbajnokság az az esemény, amelyet azért várnak a magyar szurkolók, mert tudják, a magyar válogatott is ott van a mezőnyben. Mindig jó azt látni, amikor legjobbjaink, az idén (a 2020-as eseményhez hasonlóan) Kovács Patrik és Végső János, egy pódiumon dobnak például Michael van Gerwennel vagy Gerwyn Price-szal. Szeptember 9-én kezdődik és szeptember 12-ig, vasárnapig tart a viadal, az egész torna legelső mérkőzését ráadásul a magyar fiúk vívják Litvániával. A litvánok közül a világranglista 39. Darius Labanauskas a nagyobb név, ő a 2020-as vb-n egészen a negyeddöntőig jutott, az ő társa Mindaugas Barauskas. Amennyiben sikerülne a bravúr, a nyolcaddöntőben a regnáló világbajnokkal, Gerwyn Price-szal felálló walesiek lehetnek az ellenfelek. Persze, csak ha a papírforma szerint legyőzik a finneket a címvédők.

2020-ban ugyanis Salzburgban Wales ült fel a trónra, akkor is Gerwyn Price és Jonny Clayton alkotta a csapatukat, és a döntőben az angolokat győzték le. Idén Jénában, a Sparkassen Arenában rendezik a viadalt, és Wales ugyanúgy második kiemelt, mint 2020-ban. Akárcsak tavaly, az idén is az angolok az első kiemeltek, azonban 2020-ban Michael Smith és Rob Cross, míg idén James Wade és Dave Chisnall képviseli őket. Ott lesz továbbá a mezőnyben a sportág krémje, például Peter Wright, Michael van Gerwen vagy épp Dimitri Van Den Bergh, a nagyok közül csak Skócia nem tud a legerősebb párossal versenyezni, ugyanis Gary Anderson személyes okokból nem tud versenyezni, a ranglista hatodik helyezettjét a 45. John Henderson pótolja, ő lesz Peter Wright párja.

A Sport TV a verseny négy napján összesen 23 órában közvetíti a darts csapatvilágbajnokság küzdelmeit, a kommentátorállásban Bartha Zoltán, Fülöp László, Gyulai Miklós, Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd várja majd a nézőket.

PDC World Cup of Darts, 1. játéknap, elsőként a Magyarország – Litvánia összecsapással: szeptember 9., csütörtök 19 óra, Sport1