Lazio–Roma: Összecsap Méhes Gábor és Szaniszló Csaba • SportTV

Lazio–Roma: Összecsap Méhes Gábor és Szaniszló Csaba

Sport TV avatar Sport TV 2021. 09. 24. 13:54    
Olvasási idő: 3 perc

Nem kell teljesen pártatlannak lennie majd a vasárnapi római derbin a Sport TV két kommentátorának, Méhes Gábornak és Szaniszló Csabának. Együtt közvetítik ugyanis vasárnap a római derbit, kedvenc olasz csapataik egymás elleni meccsét (Lazio – Roma, vasárnap 17:45, Sport2).

A pályán Ciro Immobile és Nicoló Zaniolo küzd majd egymással. (Fotó: Getty Images)

Nincs könnyű dolga általában egy kommentátornak, ha annak a csapatnak a meccsét kell közvetítenie, amelyért a szíve dobog, mert a legtöbb esetben ilyenkor is pártatlannak kell maradnia. Azonban a Sport TV most szabadjára engedi a római derbin a stáb legnagyobb Lazio- és Roma-szurkolóját (kizárólag a pályaválasztói jog miatt írtuk ilyen sorrendben a csapatokat), azaz Méhes Gábort és Szaniszló Csabát. A két markáns hangú kolléga ugyanis együtt ül majd be a kommentátorfülkébe, hogy 90 percre barátságot nem ismerve, ne pusztán ’’csak’’ kommentátorként, hanem picit szurkolóként is közvetítse a „Derby della Capitalét”, azaz a római derbit. Ez már csak azért is nagy dolog, mert a Derby della Capitale a világ egyik leghangulatosabb meccse, nem nagyon van nagyobb rivalizálás klubok között a nemzetközi futballban.

Szaniszló Csabáról köztudott, hogy a Roma a szíve csücske, YouTube-csatornáján „Falkaösztön” címen sorozata van, amelyben a Farkasok aktuális mérkőzéseiről, igazolásairól, edzőváltásáról osztja meg gondolatait. Ez itt a legutóbbi rész, érdemes megnézni:

Az sem titok, hogy Méhes Gábor kedvenc csapata is a Stadio Olimpicóban van otthon, csak a szurkolói nem a stadion déli, hanem az északi ívében szurkolnak, és nem bordó és sárga, hanem égszínkék és fehér színekben játssza mérkőzéseit: Igen, természetesen a Lazióról van szó.

Mondanunk sem kell, hogy ez a nem éppen aprónak nevezhető különbség sok-sok tréfára, vicces megjegyzésre ad lehetőséget a szerkesztőségben egy-egy jobban vagy rosszabbul sikerült mérkőzés után. Biztosak vagyunk benne, hogy ezekből meghallgatnának néhányat a nézőink is. Erre most, szeptember 26-án lesz majd lehetőség, a Serie A hatodik fordulójában néznek egymással farkasszemet a csapatok és a kommentátorok. Szinte pontosan 15 éve, 2006-ban már volt egy hasonló kísérlet, akkor Méhes Gábor örülhetett, az ő kedvencei nyertek 3-0-ra. Meglátjuk, a mostani derbi során/után ki ugrathatja majd a másikat…

De mit mondanak az érintettek a mérkőzés előtt?

„Ez a mostani derbi azért is lesz különleges, mert három meccs zajlik egyszerre. Egy a két vezetőedző között, és fura módon talán ez érdekel a legtöbbeket, mert Mourinho és Sarri sem könnyű eset. Egy a pályán, és egy a kommentátorok között. A meccstől roncsderbit várok, mert egyik csapat sincs bombaformában, biztosan indulatos mérkőzés lesz. A 2006-os, közösen közvetített Lazio-Romát máig sok néző említi nekem, mindig csodálkozom, hogy ez milyen sokakban megragadt. Akkor 0-3 lett, most szívesen megnézném, Zümi is az alámondóban marad-e háromgólos Roma-előnyben…” – árulta el Szaniszló Csaba, aki utalt a 15 évvel ezelőtti eseményekre is.

Méhes Gábor hasonló eredményre számít, mint 2006-ban: „Én is gyakran meglepődöm, hogy a 15 évvel ezelőtti páros közvetítésünket a mai napig olyan nézők is emlegetik, akiknek nem az olasz futball az első számú kedvence. Abból a szempontból persze megértem őket, hogy igazi örömfocit láthattak világoskék mezben…Tudom, hogy Csabi 2006 decembere óta várt a visszavágás lehetőségére, most úgy tűnik, eljött a pillanat. Mármint a lehetőség pillanata, mert a revánsra nem lesz alkalma. Az optimizmusomat pedig nem is helyezhetném szilárdabb alapra, mint a Lazio elmúlt időszakban mutatott visszafogott futballjára, néhány kulcsjátékos folyamatos betlijére vagy éppen Sarri mester eltiltására… Nem lehet méltóbb pillanat a felemelkedés kezdetére az ősi ellenfél legyőzésénél!”

Való igaz, az első öt forduló a Farkasoknak sikerült eddig jobban, a Roma 12 ponttal a negyedik helyen áll, a Lazio a remek bajnoki kezdés (két győzelem) után megtorpant, Maurizio Sarrit is eltiltották két meccsre (a Roma ellen térhet vissza a kispadra), de így is 8 pontja van, és hetedik a tabellán. Az örökmérleg? A Serie A-ban eddig lejátszott 154 meccsből 60 zárult döntetlennel, 55-ször nyert a Roma és 39-szer a Lazio, a 193-151-es gólarány is a Romának kedvez.

Lazio – Roma: szeptember 26., vasárnap 17:45, Sport2

A Serie A hatodik fordulója:

Ez azonban csak egy meccs lesz mindazok közül, amiket a Sport TV közvetít a Serie A hatodik fordulójából, hiszen összesen nyolc kerül képernyőre a Sport1-en vagy a Sport2-n. Valljuk be, az Inter – Atalanta meccs is remekül hangzik azért. Sőt, hétfőn este jelentkezik az olasz futballmagazinja, a Nyerő SzériA is.

Spezia – Milan: szeptember 25., szombat 14:45, Sport2

Internazionale – Atalanta: szeptember 25., szombat 17:45, Sport2

Genoa – Verona: szeptember 25., szombat 20:30, Sport1

Juventus – Sampdoria: szeptember 26., vasárnap 12:30, Sport2

Udinese – Fiorentina: szeptember 26., vasárnap 15:00, Sport2

Napoli – Cagliari: szeptember 26., vasárnap 20:30, Sport2

Nyerő Széria: szeptember 27., hétfő 19:30, Sport1

Venezia – Torino: szeptember 27., hétfő 20:30, Sport1

Cookie beállítások