A veszprémiek a Barca ellen vívják az ősz meccsét • SportTV

A veszprémiek a Barca ellen vívják az ősz meccsét

Sport TV avatar Sport TV 2021. 09. 29. 11:37    
Olvasási idő: 2 perc

A Telekom Veszprém szerdán a Barcelona ellen vívja soron következő Bajnokok Ligája-mérkőzését, és a Veszprém-Barca rangadók mindig a szezon legnagyobb meccsei közé tartoznak. Ez idén sincsen másképp. A Szeged pedig Fehéroroszországba látogat a BL harmadik fordulójában.

Lékai Máté kapura lő a legutóbbi Veszprém - Barca meccsen. (Fotó: handballveszprem.hu)

Telekom Veszprém – Barcelona

A veszprémi szurkolók mindig parádés hangulatot varázsolnak a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken, de két esetben biztosan extra tűz van bennük is:

  1. Ha az aktuális BL-győztes érkezik épp a városba.
  2. Ha a Barcelona lép pályára ellenfélként a Veszprém Arénában.

Ez a két feltétel egyszerre teljesül szerda este, amikor a BL B-csoportjának rangadóját vívják (Sport1, 18:00), és a Telekom Veszprém a Barcelonát fogadja. Azt a Barcelonát, amely a 2019-20-as szezon rajtja óta mindössze kétszer kapott ki a Bajnokok Ligájában. 2019 szeptember 14-én Szegeden az akkori szezonnyitón, illetve 2020 december 29-én a 2020-as Final4 döntőjében a Kieltől. A 2020-21-es BL-kiírást hibátlanul nyerték meg a katalánok, és az aktuális szezont is két győzelemmel indították (a Flensburg és a Motor ellen).

A Veszprém átalakulóban van, de ez nem akadályozta meg, hogy a BL nyitófordulójában katarzissal felérő győzelmet arasson a PSG ellen. A Kielce ellen idegenben már nem sikerült a bravúr (29-32), de most ismét hazai pályán, hazai közönség előtt játszanak Momir Ilics és Gulyás Péter játékosai.

Több szálon is kötődik egymáshoz a két gárda, a leginkább szembetűnő jelenleg talán Carlos Ortega személye, aki idén vette át a Barca irányítását. A játékosként hatszoros BL-győztes edző 2012 és 2015 között dolgozott Veszprémben, és hat évvel ezelőtti menesztése óta először tér vissza ellenfélként a városba. Érdekesség, hogy Momir Ilics és Gulyás Péter, illetve a klub sportigazgatója, Nagy László is a játékosa volt a veszprémi időszakban, sőt, Naggyal egykor Barcelonában együtt is játszott. Nagy László a handballveszprem.hu-n árulta el várakozásait a mérkőzéssel kapcsolatban: „Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat a védekezésére, a kapusteljesítményére, illetve a lerohanására fog építeni. A kikényszerített hibáknak most is nagy szerepük, nagy jelentőségük lesz, így azt gondolom, ha stabilak tudunk maradni védekezésben és felállt fal elleni játékra késztetjük őket, akkor van esélyünk. A lerohanásaikat mindenképpen meg kell gátolnunk, a visszarendeződésünk kulcsfontosságú lesz. Ha ezekben fegyelmezettek és jók leszünk, a cseréket meg tudjuk oldani, akkor esélyünk lehet a Barca ellen.”

A Veszprém és a Barcelona 23-szor játszott eddig egymással tétmeccsen, 16-szőr győztek a gránátvörös-kékek, 1 mérkőzés zárult döntetlennel és hat bakonyi sikert könyveltek el. Legutóbb, 2019 februárjában örülhettek az „Építők” szurkolói, akkor 29-26-ra nyert a Veszprém.

Telekom Veszprém – Barcelona: szeptember 29., szerda 18:00, Sport1

Meskov Breszt – Pick Szeged

A BL-ben eddig veretlen Pick Szeged csütörtökön Fehéroroszországban az eddig pont nélkül álló Meskov Breszt ellen lép pályára a BL harmadik fordulójában. Bizakodhatnak a szegedi szurkolók, hogy a Montpellier elleni döntetlen és a Zágráb elleni diadal után ezúttal is jól szerepel a magyar bajnok. Van bőven ismerős arc a bresztieknél, több korábbi szegedi játékos is ott van a keretben, Stanislav Kasparek például idén nyáron igazolt a Tisza partjáról Fehéroroszországba.

Meskov Breszt – Pick Szeged: szeptember 30., szerda 18:30, Sport1