Visszatért a foci BL, piacvezető a Sport TV • SportTV

Visszatért a foci BL, piacvezető a Sport TV

Sport TV avatar Sport TV 2021. 09. 30. 10:28    
Olvasási idő: 2 perc

Már két forduló után is remekül látszik, hogy a Sport TV igazi nagy halat fogott az UEFA Bajnokok Ligája közvetítési jogainak visszaszerzésével.

Cristiano Ronaldo BL-góljai sok szép pillanatot okoznak. (Fotó: Getty Images)

Máris sok emlékezetes pillanatról gondoskodott az idei szezon a Sport TV-n élőben közvetített meccseken: Cristiano Ronaldo ismét gólt szerzett a Vörös Ördögök mezében a BL-ben, a moldovai Sheriff Tiraspol 2-1-re győzött a Real Madrid otthonában, Gulácsi Péter, Orbán Willi és Szoboszlai Dominik pedig először volt egyszerre kezdő a Bajnokok Ligájában az RB Leipzig színeiben.

A Sport1 és a Sport2 eddig 14 mérkőzést közvetített élőben a sorozatból, a Sport2-n további 4 meccs került még képernyőre az adott játéknapon, ezeken felül további 5 találkozó szerepelt a műsorban.

Bár a nemzeti csapatok vb-selejtezőinek nézettsége a közelmúltban 40-50 százalékkal csökkent, a Bajnokok Ligája meccsei bőven kompenzálják ezt, hiszen állandó magas nézettséget realizálnak, ami a teljes BL-nézettség 40%-a. Így a Sport TV stabilan a piacvezető kereskedelmi sportcsatorna, a Bajnokok Ligája pedig a legmagasabb médiaértékkel bíró UEFA-jog, ami Magyarországon kereskedelmi sportcsatornán követhető.

A csoportkör hátralévő játéknapjain az ingyenes AMC Mikro applikáción élőben követhető a 21.00 órás BL-mérkőzés, mely utána 23.00 órától a Sport2-n is látható. A következő, harmadik Bajnokok Ligája fordulót október 19-20-án rendezik, ám a Sport TV addig is jelentkezik izgalmas hétközi futballal: jövő hét szerdán például csak a Sport1-en lesz látható, ahogy a friss Európa-bajnok Olaszország elődöntőt vív Spanyolország ellen a Nemzetek Ligájában. Csütörtökön pedig a belga-francia elődöntőt sugározza exkluzívan ugyanebből a sorozatból a Sport1, majd vasárnap következik a bronzmeccs és a döntő.

A Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a Sport1 és a Sport2 közvetíti élőben a a Manchester City, a Liverpool, a Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München és a Juventus meccsét is. 

A forduló menetrendje:

FC Bruges–Manchester City: október 19., kedd 18:30, Sport1

Atlético Madrid–Liverpool: október 19., kedd 20:45, Sport1

Sahtar Doneck–Real Madrid: október 19., kedd 20:45, Sport2

Porto–Milan: október 19., kedd 21:00, AMC Mikro (élő) majd 23:00, Sport2 (felv.)

Barcelona–Dinamo Kijev: október 20., szerda 18:30, Sport2

Benfica–Bayern München: október 20., szerda 20:45, Sport1

Zenit–Juventus: október 20., szerda 20:45, Sport2

Chelsea–Malmö: október 20., szerda 21:00, AMC Mikro (élő) majd 23:00, Sport2 (felv.)

Cookie beállítások