Már a scudettóról álmodik a Milan • SportTV

Már a scudettóról álmodik a Milan

2021. 10. 04. 13:01    
Olvasási idő: < 1 perc

A Serie A-ban remekül rajtoló, hét fordzló után is veretlen Milannál már a scudetto megszerzésének lehetősége is felvetődött.

A remek bajnoki rajt, a hét forduló utáni 6 győzelembl és 1 döntetlenből álló mérleg (pedig a csapat a nagyok közül a Lazióval, a Juventusszal és az Atalantával is találkozott már) alaposan meghozta a Milan étvágyát. Az Atalanta elleni, vasárnapi 3-2-es sikert követően Sandro Tonali, a piros-feketék középpályása egyenesen a bajnoki cím megszerzéséről beszélt, az újságírók gyorsan szembesítették is a szavaival Stefano Pioli vezetőedzőt. „Hogy Tonali a scudettóról, mint célkitűzésről beszélt? Helyeslem, hogy a fiúk meglovagolják ezt az álmot. Minden mérkőzésünkön szeretnénk megmutatni, hogy versenyképesek vagyunk” – reagált a szakember.

Pioli annak is örült, hogy a csapat megfelelően kezelte a Bajnokok Ligájában a Liverpooltól, majd pedig az Atlético Madridtól elszenvedett vereséget. „Ez azt jelenti, fejlődünk. Ez általánosságban a Serie A-ra is igaz, mert sok edző intenzívebb játékot erőltet, ahogyan ez Európa más országaiban is történik. Ezen a téren a Bajnokok Ligája is sokat segített nekünk. Ahogyan Ibrahimovic és Giroud visszatérése is sokat segít, alig várom, két nagyszerű bajnokról beszélünk. De ma este Leaót és Rebicet illeti elismerés, velük még mélyebb a keretünk” – fejtegette a vezetőedző.

A Sport1-en 19:30-kor élőben jelentkezünk a Nyerő SzériA című olasz futballmagazinnal.