A norvég és a portugál bajnok a „lecke” • SportTV

A norvég és a portugál bajnok a „lecke”

2021. 10. 14. 11:55    
Olvasási idő: 2 perc

Erős ellenfeleket kaptak férfi kupacsapataink a BL negyedik játéknapjára. A forduló előtt még listavezető szegediek itthon fogadják a norvég bajnokot az A-csoportban, a Veszprém pedig portói vendégjátékon próbálja meg tartani pozícióját a B-csoport vezető négyesében.

Rosta Miklós (középen) győzelmet vár a magyar és a norvég bajnok összecsapásán (Fotó: pickhandball.hu)

SZEGED–ELVERUM

A Pick Szeged 2 győzelemmel, egy döntetlennel a forduló előtt vezette a táblázatot – szerdán az Aalborg és a Kiel lejátszva fordulóbeli meccsét megelőzte – , az Elverum nyert mérkőzés nélkül, két iksszel és egy vereséggel 6. az A-csoport táblázatán.
Az előző két kiírásban is azonos csoportban voltak, mindhárom találkozót  a magyar bajnok nyerte (a negyediket a világjárvány miatt nem játszhatták le).
Az Elverum legeredményesebb játékosa a magyar válogatott Máthé Dominik 25 góllal a BL-idényben, a Tisza-partiak házi gólkirálya a nyáron igazolt osztrák Sebastian Frimmel, ugyanennyivel.
A szegediek 6 meccs után százszázalékosak a magyar bajnokságban, az Elverum éppen ugyanezzel a eredménysorral vezeti Rema 1000-ligaen bajnoki táblázatát.
„Komoly feladat vár ránk. A nyáron testközelből tapasztalhattuk meg, hogy kellemetlen ellenfél a norvég bajnok. Szívós kis csapat, egy pillanatra sem adják fel, mennek, küzdenek, így egy pillanatra sem szabad hátradőlni ellenük, mert azt könyörtelenül büntetik. Mi szerencsére jó állapotban vagyunk. Az elmúlt héten erre még rátettünk egy lapáttal, kaptunk a fizikai felkészítésből rendesen. Jól is jött egy kicsit, hogy a labda a háttérbe került, mert így a hetet már úgy vártuk, hogy labdaéhségünk volt. Visszatérve az Elverum elleni összecsapásra, nagyon bízom benne, hogy barátom és válogatottbeli szobatársam, Máthé Dominik szomorúan távozik majd Szegedről” – nyilatkozta a szegediek klubhonlapjának adott interjújában Rosta Miklós, a kékek beállója.

Kapcsolódó

SZEGED–ELVERUM kupamúlt

Összesen: 3 mérkőzés–3 Szeged-győzelem / 94–77-es gólkülönbség. Szegeden: 2–2–0–0 / 68–52.
A legelső mérkőzés: MOL-Pick Szeged–Elverum Handball 32–25 (15–13), Szeged, 2019. 11. 10., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés*: MOL-Pick Szeged–Elverum Handball 36–27 (17–15), Szeged, 2020. 11. 26., BL-csoportkör.
*a norvégiai visszavágót a Covid miatt nem játszották le, azt az EHF a szegediek javára igazolta 10–0-val – az a mérkőzés nem szerepel a statisztikában

PORTO–VESZPRÉM

Omar Jahja (5-össel) már két és másfél éve is játszott a portóiak elleni győztes találkozókon (Fotó: telekomveszprem.hu)

A forduló előtt négy csapat állt azonos pontszámmal a B-csoport első négy helyén, a mindkét együttes köztük volt, ezért nem véletlen, hogy ezt az összecsapást nevezte ki az EHF a hét mérkőzésévé (MOTW). A négy négypontos közül egyedül a portóiaknak volt negatív a gólkülönbsége, mert három góllal kaptak ki a nyitó meccsükön Zaporizzsjában, aztán két egygólos sikert arattak otthon a Flensburg és Bukarestben a Dinamo ellen.
Eddigi két mérkőzésüket egyaránt a bakonyiak nyerték meg két idénnyel ezelőtt, Veszprémben tíz-, Portóban 7 gólos sikert aratva.
Mindkét csapat megnyerte legutóbbi bajnokiját, a Telekom 42–24-re győzött a Kecskemét-Piroska szörp ellen, Porto pedig 32–25-re bizonyult jobbnak a lisszaboni Belenensesnél.
Mi a magunk részéről magadjuk a tiszteletet a mérkőzésnek, háromtagú „miniküldöttségünk” – Bartha Zoltán kommentátor-riporter, Pásztor István szakkommentátor és Gallai „Galuska” László szerkesztő-operatőr – anyagait eddig is láthatták a Sport TV Facebook-oldalán , s várhatóan érkeznek még újabbak is a meccs előtt és után is…

Kapcsolódó

PORTO–VESZPRÉM kupamúlt

Összesen: 2 mérkőzés, 2 Veszprém-siker / 52–69-es gólkülönbség. Portóban: 1–0–0–1 / 24–31-es gólkülönbség.
A legelső mérkőzés: Telekom Veszprém HC–FC Porto 38–28 (19–16), Veszprém, 2019. 10. 13., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: FC Porto–Telekom Veszprém HC 24–31 (9–14), Kielce, 2020 2. 8., BL-csoportkör.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 18:00 Pick Szeged–Elverum Handbold (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Mezei Richárd, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Juhász István. Sport1 20:30 FC Porto–Telekom Veszprém KC (kommentátor-riporter: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Juhász István)