Lazio-Inter és Juve-Roma a hétvégi menüben! • SportTV

Lazio-Inter és Juve-Roma a hétvégi menüben!

2021. 10. 15. 12:36    
Olvasási idő: 2 perc

Nem akármilyen rangadókkal tér vissza az olasz bajnokság a hétvégén, a Sport TV-n közvetített nyolc Serie A-meccs között lesz Lazio-Inter és Juventus-Roma rangadó is.

Sergej Milinkovic-Savic és Stephan El Shaarawy a Lazio-Roma rangadón már találkozott. (Fotó: Getty Images)

Épphogy véget értek a „válogatott napok”, Olaszországban négy nagycsapatot rögtön a lehető legmélyebb vízbe dobnak, hiszen óriási rangadók jönnek a hétvégén. A Lazio az Intert fogadja Rómában, városi riválisa, a Roma pedig Torinóban játszik a Juventussal a Serie A nyolcadik fordulójában.

Ezek a meccsek körülmények között rangadónak számítanak, most éppen a jelenlegi tabella harmadik (Inter), negyedik (Roma), hatodik (Lazio) és hetedik (Juventus) helyezettje csap össze. Ha pedig, mondjuk, a csapatok értékeit nézzük, még szebb a kép. A transfermarkt.de szakportál szerint a Juventus és az Inter kerete a két legértékesebb Olaszországban, a Roma az ötödik, a Lazio pedig a hetedik ezen a listán, és persze minden keret hemzseg a sztároktól. Sőt, az edzőket sem kell bemutatni senkinek. Massimiliano Allegri (Juve), Simone Inzaghi (Inter), José Mourinho (Roma) és Maurizio Sarri (Lazio) neve azoknak is ismerős lehet, akik csak távolabbról figyelik az olasz labdarúgást. Jelenleg az Inter és a Roma azért küzd, hogy tartsa a lépést a Napolival, illetve Milannal, míg a Juventus és a Lazio szeretne előrébb lépni és további pontokat gyűjteni a meglévő 11 mellé.

A Lazio – Inter szombatra, a Juventus – Roma pedig vasárnapra esik, tehát mindkét nap megnézhetünk egy-egy igazi olasz rangadót, előbbit a Sport2-n Méhes Gábor, utóbbit a Sport1-en Szaniszló Csaba kommentálásában. Ezeken kívül a Salernitana – Spezia, a Milan – Verona, a Cagliari – Sampdoria, az Empoli – Atalanta, a Napoli – Torino és a Venezia – Fiorentina mérkőzések is láthatók lesznek szombattól hétfőig, ahogyan hétfőn is jelentkezik ismét a Nyerő SzériA.

A két nagy rangadó:

Lazio – Internazionale: október 16., szombat 17:45, Sport2

Juventus – Roma: október 17., vasárnap 20:30, Sport1

A további program:

Salernitana – Spezia: október 16., szombat 15:00, Sport2

Milan – Verona: október 16., szombat 20:30, Sport2

Cagliari – Sampdoria: október 17., vasárnap 12:30, Sport2

Empoli – Atalanta: október 17., vasárnap 15:00, Sport2

Napoli – Torino: október 17., vasárnap 18:00, Sport2

Nyerő SzériA: október 18., hétfő 19:30, Sport1

Venezia – Fiorentina: október 18., hétfő 20:30, Sport1