Veszprémi „német lecke” és BL-csúcsrangadó • SportTV

Veszprémi „német lecke” és BL-csúcsrangadó

2021. 10. 21. 12:12    
Olvasási idő: 2 perc

Szerdán a Szeged bravúrpontot hozott el Kielből (hajszál híja volt a még többnek…), a magyar-német páros ütközet második fele csütörtök kora este hasonló izgalmakat ígér a Veszprém Arénában. Emellett még tartogatunk egy kézilabda-csemegét is a mindig esélyes és gyakran nyerő Barca és a mindig esélyes, de sosem nyerő PSG között.

A spanyol beállós klasszis Maqueda sokat tehet egyx újabb Flensbur g elleni győzelemért a veszprémiek soraiban (Fotó: handballveszprem.hu)

VESZPRÉM–FLENSBURG

Bár a Flensburg a Bundesliga egyik hagyományos élcsapata és nemzetközileg sem eredménytelen, a Veszprém az egymás elleni mérleget tekintve nagy fölényben van: 7-szer nyert, egyetlen vereséget szenvedett, két döntetlen mellett. A magyar rekordbajnok 3 győzelemmel és egy vereséggel a B-csoportot vezető hármas tagja a Barca és a Kielce társaságában, az FH egy szerzett ponttal az utolsó. Mindkét csapat legjobb gólszerzője, Petar Nenadics és Wampus Hanne 26-26 alkalommal talált a kapuba eddig.
Hogy Magnus Röd ls Franz Semper sérülés miatti hosszabb kieését kompenzálják, a flensburgi vezetők az év végéig szerződtették a 37 éves Michael Müllert, a Löwen, a Melsungen és a Füchse korábbi játékosát.
A Veszprém dán klasszisa, Rasmus Lauge első ízben játszik volt csapata ellem, amelyet 2019-ben hagyott el. „Nem titok, remek időszakot töltöttem ott, sok szép emléket őrzök Flensburgból. Különleges érzés lesz játszani ellene. Roppant kemény meccsre számítok, tudom hogy remekül támadnak, és nehéz lesz megküzdeni velük.
A Flensburg hatodik a Bundesligában, legutóbb a hétvégén 33–28-ra kikapott a listavezető Magdeburgtól. A Veszprém még veretlen, második a K&H ligában, de két meccsel kevesebbet játszott az éllovas Szegednél.

Kapcsolódó

VESZPRÉM–FLENSBURG kupamúlt

Összesen: 10 mérkőzés–7 Veszprém-győzelem–1 döntetlen–2 Flensburg-siker / 289–269-es gólkülönbség. Veszprémben: 5–5–0–0 / 148–133.
A legelső mérkőzés: MKB Veszprém KC–SG Flensburg-Handewitt 29–28 (14–14), Veszprém, 2008. 10. 5., BL-középdöntő csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: Telekom Veszprém KC–SG Flensburg-Handewitt 29–25 (17–13), Veszprém, 2019. 5. 4., BL-negyeddöntő

BARCA–PSG

Legutóbb csoportmeccsen tavaly december 1-jén Párizsban találoztak, s akkor is „szokás szerint” a Barca győzött (Fotó: Getty Images)

A katalán és a párizsi óriás csatája lesz az EHF szerint a hét mérkőzése (MOTW).
Hét korábbi meccsükből csak egyetlenegyet tudtak megnyerni a franciák, még a 2016–17-es idény csoportkörében.
A PSG egy ponttal elmaradva a Barca, Kielce, Veszprém hármastól a 4. helyen áll.
A Barca rutinos kapusa, Gonzalo Pérez de Vargas nyilatkozott az EHF honlapjának: „Ha szereted a kézilabdát, nincs ennél jobb meccs, amit meg kell nézned, mint ez, főleg Barcelonában. Fantasztikus játékosok lesznek a színen mindkét oldalon, ez is fontos tényező.
A Barca francia klasszisa, Dika Mem vezeti a BL góllövőlistáját 31 góllal, a PSG legjobbjának, a dán Mikkel Hansennek 24 találata van. A címvédőnek van a leghatékonyabb védelme, csupán 107 gólt kapott eddig. A PSG-nek viszont remek a támadójátéka, a második legtöbb gólt szerezte, 139-et, ennél csak a Kielnek van eggyel több.
Mindkét együttes uralja saját bajnokságát, a hét végén is simán győztek:  Barca 40–24-re verte meg a Valladolidot, a PSG pedig a Chambéry elleni 36–29-cel tartotta otthon a két pontot.

Kapcsolódó

BARCA–PSG kupamúlt

Összesen: 9 mérkőzés–6 Barca-győzelem–0 döntetlen–1 PSG-siker / 240–218-as gólkülönbség. Barcelonában: 3–3–0–0 / 108–92.
A legelső mérkőzés: PSG Handball–FC Barcelona 29–33 (17–17), Párizs, 2013. 10. 20., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: Barca–Paris Saint-Germain HB 37–32 (18–14), Köln, 2020. 12. 18., BL-elődöntő.

Éjféltől  még egy mérkőzést mutatunk felvételről ebből a csoportból: a társlistavezető Kielce szerdai hazai találkozóját az FC Porto ellen.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 18:00 Telekom Veszprém KC–SG Flensburg-Handewitt (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Juhász István); Sport1 20:45 Barca–Paris St.-Germain Handball (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Juhász István); Sport1 23:30 Lomza Vive Kielce–FC Porto (felv., kommentátor: Gyulai Miklós)