Jaylen Brown kijött a karanténból, majd 46-ot dobott a Gardenben • SportTV

Jaylen Brown kijött a karanténból, majd 46-ot dobott a Gardenben

2021. 10. 21. 17:10    
Olvasási idő: 2 perc

Még csak az NBA második játéknapja telt el, de túl vagyunk az első kétszeri hosszabbításos meccsen. A New York Knicks és a Boston Celtics a Madison Square Gardenben játszott egy emlékezetes meccset. Azonban Jaylen Brown 46 pontja a szenzációs igazán, aki épphogy kijött a karanténból, miután koronavírusos volt, ráadásul a levegőt is nehezen veszi.

Itt Julius Randle-től csen el egy labdát Jaylen Brown. (Fotó: Getty Images)

A New York Knicks és a Boston Celtics meccse mindig is rangadónak számít az NBA-ben, hiszen a liga két alapítótagjáról beszélünk. Valójában az NBA elődjének számító BAA első, 1946-47-es szezonjában szereplő 11 csapatból már csak ezt a kettőt hívják ugyanúgy, mint 75 évvel ezelőtt. Szóval egy Knicks-Celtics mindig nyalánkság, ez idén is így van, amikor a Knicks végre komoly csapat benyomását kelti hosszú évek után, és amikor a Celticsben olyan All-Starok játszanak, mint Jaylen Brown és Jayson Tatum. Egy kis adalék, hogy a Knicks két játékost is megszerzett nyáron, akik tavaly még a Celtics mezét viselték: Kemba Walkert és Evan Fourniert. Jaylen Brown épphogy kijöhetett a karanténból, miután koronavírusos volt, de pályára lépett:

A végeredmény tehát 138-134 lett kétszeri hosszabbítás után a New York Knicksnek, ami megsüvegelendő teljesítmény. Julius Randele 35 pontja masszívan benne van a sikerben, ahogyan Evan Fournier 32 pontja és három bedobott hármasa is az első hosszabbításból.

Azonban mégis Jaylen Brown 46 pontja a szenzáció. Október 8-án produkált pozitív tesztet, azután karanténba került, és erősen kérdéses volt a játéka a szerdai mérkőzés előtt. Ráadásul a meccs előtt elmondta, hogy nem volt számára tünetmentes ez az időszak, ez pedig a légzésére is kihatott, és meditációval próbált ezen segíteni. A Celtics be is szerzett neki egy inhalátort, ha szükség lenne rá a meccsen, és ez továbbra is készenlétben lesz. Érdekes, hogy Tatum is hasonló tüneteket produkált az előző szezonban, több soron is nyilatkozott arról, hogy hosszabb ideig voltak tünetei a koronavírus után.

Tahát Brown kisétált a karanténból, elutazott a kosárlabda Mekkájának számító Madison Square Gardenbe, és karriercsúcsot jelentő 46 pontot dobott. Soha nem dobott még Celtics-játékos ennyit, ami azért egy ilyen múltú csapat esetében nem kis dolog. Nem rajta múlott, hogy a Celtics ezúttal kikapott.

Aki NBA-re szomjazik, annak van jó hírünk bőséggel: vasárnapig négy élő NBA-meccs, és egy komplett körkapcsolás, plusz Trash Talk, Alley-oop és NBA Action. Íme:

Trash Talk: október 21., csütörtök 22:30, Sport1

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers: október 22., péntek 04:00, Sport1 (élő); 15:30, Sport2 (felv.)

NBA körkapcsolás (NBA 360): október 23., szombat 01:00, Sport1 (élő)

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns: október 23., szombat 04:00, Sport1 (élő); 11:45 Sport2 (felv.)

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks: október 24., vasárnap 00:00, Sport2 (élő)

NBA Action: október 24., vasárnap 17:15, Sport2

Alley-oop: október 24., vasárnap 21:00, Sport1

Brooklyn Nets – Charlotte Hornets: október 24., vasárnap 22:00, Sport1 (élő)

Cookie beállítások