A Chicago Bulls utoljára Michael Jordannel kezdte ilyen jól a szezont • SportTV

A Chicago Bulls utoljára Michael Jordannel kezdte ilyen jól a szezont

2021. 10. 26. 15:07    
Olvasási idő: 2 perc

A nyáron óriási átalakuláson ment át a Chicago Bulls. Úgy tűnik megérte lecserélni a komplett keretet, mert 4-0-val kezdte a szezont, amire utoljára 25 éve, az 1996-97-es szezonban volt példa a Szeles Városban.

Oké, azért ne hasonlítsuk még a Michael Jordan vezette Bullshoz a jelenlegi csapatot, ne tételezzük fel, hogy a klub történetének második legjobb alapszakaszát (69-13; 84,1 százalék) és bajnoki címet hozó szezon megismétlődik! Akkor ráadásul 12-0-val indultak. Ettől függetlenül bizakodásra adhat okot ez a 4-0-s szezonkezdés, és ennek értékét az sem csökkenti, hogy három olyan csapatot győztek le, amelyek nem tartoznak most épp az élbolyhoz: A Detroit Pistonst kétszer, a New Orleans Pelicanst és tegnap a Toronto Raptorst:

Úgy tűnik, nagyon jól működik a Nikola Vucevic-Patrick Williams-DeMar DeRozan-Zach LaVine-Lonzo Ball ötös, és a kispadról érkező csodafegyver, Alex Caruso a második éve a Bulls-szal dolgozó Billy Donovan edző keze alatt.

Érdemes kiemelni Arturas Karnisovas GM munkáját, hiszen a jelenlegi keretből csak Zach LaVine és a most még sérüléssel bajlódó Coby White volt már a 2020-21-es szezon előtt is a Bulls játékosa, sorra elcserélte azokat, akikre nincs már szükség a klubnál, és a fent említett játékosokat is megszerzte:

  • A 2020-ban a drafton negyedik helyen választották ki Williamst,
  • 2021 márciusában két elsőkörös draft picket és a tehetséges Wendell Carter Jr-t áldozták be Vucevicért
  • 2021 nyarán Ballért ment Tomas Satoransky, Garrett Temple, némi készpénz és egy 2024-es második körös választás
  • Szintén nyáron DeRozanért ment Thaddeus Young, Al-Farouq Aminu, egy 2025-ös elsőkörös, illetve egy 2022-es és 2025-ös második körös választás
  • Alex Caruso szabadügynökként választotta a Bullst

Rajtuk kívül elköszöntek a finn Lauri Markkanentől is, aki valójában nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az évek során. Egy háromcsapatos cserében Clevelandbe postázták, és jött cserébe Derrick Jones Jr., továbbá egy 2022-es elsőkörös és egy 2023-as második körös választás.

Az eddigi négy meccsen LaVine All-Star továbbra is, DeRozan továbbra is egy csodálatos játékos, Vucevic pedig még nem lendült formába teljesen, de továbbra is az egyik legokosabb és legstabilabb center a ligában, Ball és Caruso szétszedi az ellenfél támadásait, Patrick Williamsben óriási potenciál van, ahogyan a vállsérülésével bajlódó, és várhatóan novemberben visszatérő Coby White-ban is.

Ha nem is a bajnoki cím, és a közel 70 győzelmes alapszakasz a cél, de ez a Bulls a nagyon sűrű keleti mezőnyben is egy biztos playoff-résztvevő csapat lesz. Azt pedig csak itt jegyeznénk meg, hogy az 1996-97-as szezon óta is volt 13 olyan szezon, amikor legalább 50 százalék felett zárta az alapszakaszt, háromszor a keleti főcsoport legjobb mérlegével zárt (1998, 2011 és 2012), mégsem jött össze a szezonrajt. Keleten első a Bulls, és az egyetlen alakulat a ligában, amelyik úgy veretlen, hogy 4 meccset játszott. Kétségtelen, hogy a puding igazi próbája  a közeljövőben jön majd, hiszen a Knicks, a Jazz, a Celtics, a Sixers kétszer és a Nets jön majd szembe a következő két hétben.

DeRozan a Raptors elleni győzelem után arról beszélt, hogy a Bulls most akar nyerni, és hogy a keret szinte minden tagja, a vezetőség és a város is extrán motivált, ezért is választotta ezt a csapatot.

A héten ugyan a Bullst nem mutatjuk, de közvetítjük a Philadelphia 76ers – Detroit Pistons, a Washington Wizards- Boston Celtics és a Dallas Mavericks – Sacramento Kings meccset. Lesz csütörtökön Trash Talk, szombaton Alley-oop, vasárnap NBA Action, és a hétfői Karanténcastban is volt szó NBA-ről.

Trash Talk: október 28., csütörtök 22:30, Sport1 (élő)

Philadelphia 76ers – Detroit Pistons: október 29., péntek 01:00, Sport1 (élő); 16:00, Sport2 (felv.)

Alley-oop: október 30., szombat 17:00, Sport2 (élő)

Washington Wizards – Boston Celtics: október 30., szombat 23:00, Sport1 (élő)

NBA Action: október 31., vasárnap 11:00, Sport1

Dallas Mavericks – Sacramento Kings: október 31., vasárnap 23:00, Sport1