A klasszis Westbrook megérkezett a Lakershez • SportTV

A klasszis Westbrook megérkezett a Lakershez

2021. 10. 27. 16:47    
Olvasási idő: 2 perc

Három, magához képest harmatgyenge meccs után lejátszotta első nagy meccsét a Los Angeles Lakers mezében Russell Westbrook. Kellett már, főleg azért, mert LeBron James kihagyta a San Antonio Spurs elleni meccset, és hosszabbításban tudtak csak nyerni az aranysárga-lilák.

Westbrook és Davis együtt 68 pontot dobott. (Fotó: Getty Images)

33 pont, 10 lepattanó, 8 gólpassz és 3 labdaszerzés – ez egy átlagos Russell Westbrook-meccs az elmúlt évekből. Eddig adós volt ezekkel Lakers-mezben, de tegnap este a San Antonióban hosszabbításban 125-121-re megnyert meccsen ezt kaptuk tőle.

Nagyon kellett már ez neki, az első három Lakerses meccsén átlagosan 12 pontot, 7,7 lepattanót és 8,7 gólpasszt szerzett, a mezőnyszázaléka sem volt túl rózsás, mindösszesen 34,9 százalékkal célzott. Most azonban a jól megszokott Westy csapott le San Antonióra, különösen a negyedik negyedben és a hosszabbításban, amikor 15 pontot szerzett, és a negyedik negyed előtt egyébként még 12 pont volt a Lakers hátránya.

Két vereséggel nyitotta a szezont, azonban a mostani győzelemmel már 50 százalékos mérleggel áll a csapat.  A Spurs elleni győzelem azért is fontos, mert LeBron James bokája megsérült a Memphis Grizzlies ellen, de állítólag nem olyan komoly a dolog. Így viszont San Antonióban nagyobb szükség volt Westbrookra, és Anthony Davisre. Davisnek legalább olyan jó meccse volt, mint Westbrooknak: 35 pont, 17 lepattanó, 4-4 gólpassz és blokk. Amúgy a James helyén kezdő Malik Monk 17 pontja is említést érdemel.

Frank Vogel mester azt nyilatkozta, hogy pontosan az ilyen szituációk miatt fontos, hogy a keret tagja Westbrook, mert az előző szezon megmutatta, hogy James és Davis hiánya mekkora nehézsége a csapatnak, és Westbrook képes ilyenkor feljebb lépni egy fokozattal. Most Anthony Davis miatt is aggódhatnak kicsit a szurkolók, mert megsérült a térde, de nem annyira, hogy ne tudja végig játszani a meccset. A szerdai Thuder elleni meccs előtt megvizsgálják még egyszer, de remélhetőleg, nem lesz gond. Állítólag nyáron nagyon sokat edzett a lábaira és az ágyék körüli izmokra, hogy elkerülje a sérüléseket, és ez is segített most, hogy ne legyen nagyobb baj.

Vélhetően Westbrook a következő meccsén is szeretne majd villantani, hiszen korábbi csapatához, Oklahoma Citybe látogat a Lakers. Abban a városban pedig a jó Westbrook-meccsekhez vannak szokva.

A heti NBA menü:

Közvetítjük a Philadelphia 76ers – Detroit Pistons, a Washington Wizards- Boston Celtics és a Dallas Mavericks – Sacramento Kings meccset. Lesz csütörtökön Trash Talk, szombaton Alley-oop, vasárnap NBA Action, és a hétfői Karanténcastban is volt szó NBA-ről.

Trash Talk: október 28., csütörtök 22:30, Sport1 (élő)

Philadelphia 76ers – Detroit Pistons: október 29., péntek 01:00, Sport1 (élő); 16:00, Sport2 (felv.)

Alley-oop: október 30., szombat 17:00, Sport2 (élő)

Washington Wizards – Boston Celtics: október 30., szombat 23:00, Sport1 (élő)

NBA Action: október 31., vasárnap 11:00, Sport1

Dallas Mavericks – Sacramento Kings: október 31., vasárnap 23:00, Sport1